Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

Συνήθως  για να πάω στο γραφείο, χρησιμοποιώ λεωφορείο και μετρό. Όταν όμως το μετρό έχει απεργία, χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο. Για να γλυτώσω τον κακό χαμό της Λ. Κατεχάκη,  παίρνω τον δρόμο που περνάει μέσα από τον Υμηττό για να φτάσω στον Χολαργό. Εκεί λοιπόν που οδηγείς στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή και είσαι μέσα στην κίνηση, τα απορριμματοφόρα, τα φανάρια, τα μηχανάκια κ.λπ. κάνεις μια τσουπ, προσπερνάς την έξοδο προς Κατεχάκη συνεχίζεις ευθεία και αρχίζεις …… να ανεβαίνεις τον Υμηττό! Και ξαφνικά βρίσκεσαι σε έναν άλλο κόσμο. Είσαι κυριολεκτικά, μέσα στο δάσος!
Δες, δες τι παράδεισος υπάρχει μια ανάσα από την Αθήνα !  
Μονή Καισαριανής

 
Εδώ είναι η Μονή Καισαριανής. Το μέρος προσφέρεται για περπατάδα, παιχνίδι  και ποδηλατάδα μέσα στη φύση. Μπορείς να πάρεις το καλαθάκι σου και να κάνεις πικ νικ. Τα παιδιά τρέχουν και παίζουν ελεύθερα κι εσύ απλά κάθεσαι και αφήνεις το μυαλό σου να αδειάσει. Ακούγονται μόνο τα πουλιά που κελαηδούν.  Αν θες να έρθεις Πρωτομαγιά και Καθαρά Δευτέρα, πρέπει να έρθεις νωρίς το πρωί γιατί μετά έχει πολύ κόσμο και δεν βρίσκεις να αφήσεις το αυτοκίνητο. Μπορείς βέβαια να το αφήσεις πιο χαμηλά και να περπατήσεις.

Λίγο πιο πάνω από την Μονή Καισαριανής, είναι η Καλοπούλα. Έχει αναψυκτήριο για καφέ και ουζάκι.  Και εδώ μπορείς να περπατήσεις μέσα στο δάσος. Παίρνεις βαθιά ανάσα, ρουφάς οξυγόνο και ξεχνάς τα πάντα.
Καλοπούλα

Καλοπούλα

  
Έχει πολλά μονοπάτια να ακολουθήσεις με τα πόδια ή με ποδήλατο. Υπάρχουν ερείπια από πολύ παλιά μοναστήρια. Ανάλογα την εποχή, βγαίνουν κυκλάμινα ή ανεμώνες και μαργαρίτες.  Όταν θα πάμε οικογενειακώς για εξερεύνηση, θα βάλω νέα ανάρτηση με φωτογραφίες.
 

Συνεχίζουμε….. ανεβαίνουμε πιο ψηλά (Υμηττός είναι αυτός τι το πέρασες…) και όπως μας λέει η πινακίδα, μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή!  Εδώ όμως εγώ (μην ξεχνάμε πως θέλω να πάω και στο γραφείο εεε;;;;) παίρνω την κατηφόρα. Σε κάποιες στροφές η θέα είναι σκέτη μαγεία. Σου φαίνεται απίστευτο πως είσαι ανάμεσα στα δέντρα, τα ζώα και τα πουλιά  (έχουμε δει και πέρδικα με τα μωρά της, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους και άλλα,  αλλά σήμερα δεν μου έτυχε να τα δω για να τα φωτογραφίσω !!!).  

 Να και η Αθήνα στο βάθος. Όταν είσαι τόσο ψηλά, μπορείς να της βγάλεις κοροϊδευτικά την γλώσσα για τους δρόμους, τα φανάρια και το τσιμέντο της! 
Κατεβαίνουμε .....
Και φτάνουμε στο κοιμητήριο Παπάγου Χολαργού. Λίγα μέτρα μας χωρίζουν πια από την πόλη. Φτάσαμε. Χρόνος διαδρομής: Καισαριανή – Χολαργός: 25 λεπτά, χωρίς κίνηση, χωρίς φανάρια, χωρίς νεύρα και με όμορφες εικόνες στο ξεκίνημα της ημέρας.

- Ο δρόμος από Καισαριανή κλείνει στις 6.00 το απόγευμα, για λόγους δασοπροστασίας.
- Τις μέρες με πολύ δυνατό αέρα ή καύσωνα, είναι κλειστός για τον ίδιο λόγο.  
- Θυμόμαστε, να μην αφήνουμε σκουπίδια για να παραμένει ο χώρος καθαρός και  να μην πετάμε γόπες γιατί ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος.
- Ο δρόμος δεν προσφέρεται για αγώνες ταχύτητας, γιατί είναι στενός και με στροφές. Απολαύστε την διαδρομή στην φύση, χωρίς κίνδυνο για εσάς και τους άλλους.
Φιλιάαααααααααααααααααααα

8 σχόλια:

  1. Τέλειες οι ιδέες σου Μαρία!
    Να, που κι η Αττική μας έχει κι αυτή τις κρυφές χάρες της...
    Να είστε όλοι καλά!
    & καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώωωωωωωωωω!!!! Πραγματικά είναι τόσο όμορφα εκεί πάνω, που ξεχνάς πως είσαι τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Φαντάσου πως σε 5 - 6 χιλιόμετρα περίπου, είναι η στάση Μετρό - Ευαγγελισμός !!!

      Διαγραφή
  2. Πολυ ομορφες εικονες!Καλο ξεκινημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νόμιζα ότι πήγες εκδρομή εκεί βρε Μαράκι μες το πράσινο! Το ότι πήγαινες στο γραφείο και έβγαζες πρωινιάτικα και φωτογραφίες τι να πω, μπράβο, πρέπει να έχεις μια υπέροχη δουλειά:) Συνήθως όλοι πάνε μουρτζούφληδες για δουλειά. Εμένα πάντως ένα όμορφο τραγούδι στο Ρ/φ μου φτιάχνει τη διάθεση αμέσως. Εσύ μπορείς να περνάς από εκεί καθημερινά να παίρνεις την τζούρα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα, η δουλειά μου είναι ανάλογη της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Θα μπορούσες να την πεις και εθελοντική εργασία, μιας και πληρώνομαι μια φορά στο τρίμηνο και η γκρίνια πάει σύννεφο! Αλλά έχω σαν αρχή, μόλις βγω από το γραφείο, να τα αφήνω όλα πίσω μου. Δεν τα κουβαλάω στο σπίτι όσο γίνεται. Οπότε, ήθελα να σας δείξω τις όμορφες εικόνες που μπορείτε να δείτε από κοντά και όσοι είσαστε κοντά στην Αθήνα.

      Διαγραφή
  4. Αν είχα την επιλογή, θα διάλεγα πάντα αυτή τη διαδρομή για τη δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ όταν δεν χρησιμοποιώ ΜΜΜ, αυτή τη διαδρομή προτιμώ, εκτός εάν ο Υμηττός έχει χιόνι και χρειάζονται αλυσίδες! Το μόνο κακό, είναι πως...... θέλω να μείνω εκεί για καφεδάκι και να μην πάω γραφείο !!!!! Φιλιά!

      Διαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........