Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

KOYKOYBAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!

Σήμερα είχαμε ενημέρωση γονέων στο σχολείο των παιδιών. Και ενώ τις τελευταίες 10 μέρες είμαι χάλια (θα σας πω τους λόγους σε άλλη ανάρτηση) και η διάθεσή μου έχει πιάσει ΠΑΤΟ, όταν βγήκα από το προαύλειο του σχολείου, είχα ένα τεράστιο χαμόγελο και ήμουν έτοιμη να μετακινήσω βουνά από την χαρά μου !
 
Για την μικρή μας, μας είπαν πως είναι πολύ έξυπνη, της αρέσει να μαθαίνει και ρωτάει συνέχεια, απλά βιάζεται και κάνει λάθη απροσεξίας για να τελειώνει γρήγορα. Τα πηγαίνει όμως πολύ καλά δεν παρουσιάζει κάποιο θέμα, μόνο να της θυμίζουμε κι εμείς να μην βιάζεται.
 
Για τον μεγάλο μας, η δασκάλα του η κυρία Χαρά λοιπόν, μας είπε πως ο Βαγγέλης μας είναι πολύ ξεχωριστό παιδί, πως περιμένει από εκείνον πως θα κάνει κάτι μεγάλο στη ζωή του (!!!), πως είναι πολύ ευγενικός και συνεργάσιμος, πως δουλεύει πολύ καλά μέσα στην ομάδα και βοηθάει όσους δυσκολεύονται, πως προσπαθεί πολύ με τα μαθήματά του, πως φαίνεται ότι γίνεται δουλειά στο σπίτι γι' αυτά, πως δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην τάξη, πως είναι πολύ έξυπνος, πως της κάνει ερωτήσεις που μετά γίνεται ολόκληρο μάθημα πάνω σε αυτές, πως... πως.... πως...... και πως .... δεν είναι και τόσο σημαντικά τα ορθογραφικά λάθη που κάνει και τον έχω πρήξει !!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Την άκουγα και φούσκωνα από χαρά, ήμουν έτοιμη να την φιλήσω!!!!!!!!!!!!!!!!  Πήρα τόση δύναμη από τα λόγια της! Είναι πολύ σημαντικό να ακούς τόσα καλά λόγια για το παιδί σου. Να σου λένε όχι μόνο πως είναι καλός μαθητής, αλλά και καλός χαρακτήρας και πως τελικά όλη αυτή η προσπάθεια και η κουβέντα και η κουραση δεν πάνε χαμένα, αλλά πιάνουν τόπο!
 
Κάτι τέτοιες στιγμές εξαφανίζονται οι ενδοιασμοί που έχω για το αν πρέπει να μεγαλώνουνε τα παιδιά μας σαν πρόβατα ή σαν λύκους. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο!
 
Τα μαθαίνουμε να διεκδικούν την ζωή τους,
αλλά με σεβασμό
απέναντι στην ζωή των άλλων!!!
 
 

 Αν το καταφέρουμε αυτό, σε συνδυασμό με την ευτυχία των παιδιών μας, όπως αυτά την ορίσουν, θα θεωρήσω πως έκανα σωστά την "δουλειά" μου σαν γονιός.
 
Θεωρώ πως είμαστε τυχεροί, γιατί μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει τα παιδιά μας, είναι υπέροχοι. Δεν τα μαθαίνουν μόνο γραφή και προπαίδεια, αλλά και πολύ περισσότερα.
Κυρία Αργυρώ, κυρία Εύα, κυρία Χαρά, κυρία Ιωάννα, ευχαριστουμε ΠΟΛΥ !
 
Καληνύχτα σας .................. απόψε θα κοιμηθώ λίγο πιο ήσυχη.....
 
 
 
 

17 σχόλια:

  1. Περήφανη μαμά, άξιοι δάσκαλοι και καλά παιδιά! Συνδυασμός φοβερός!!! Πάντα να ακούς καλά λόγια για τα παιδιά σου σου εύχομαι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση!!! Καλό βράδυ. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στη μαμά που μεγαλώνει τέτοια παιδάκια!! Να τα χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό θα πει καμάρι και ικανοποίηση! Κουκουβά στο τετράγωνο! Πολλά φιλιά, Μαράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά είναι! Όπως λέει κι η Μαρώαπό πάνω ακούστηκαν ως εδώ τα κουκουβά! Και όχι άδικα! Μπράβο στα παιδάκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στα παιδιά σου αλλά πάνω από ολα μπράβο στη μαμά!! κάτι τέτοια σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις τον καθημερινό σου αγώνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμμερίζομαι απόλυτα τη χαρά σου, υπάρχει πιο σημαντικό από τα παιδιά μας;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα καλημέρα! Τι όμορφη και ζεστή ανάρτηση Μαράκι μου!!! Νομίζω άκουσα και εγώ τα κουκουβά σου ως εδώ!!!
    Μπράβο σου που κανεις τόσο καλή δουλειά με τα παιδάκια σου, τα μεγαλώνεις σωστά και αυτό στο επιβεβαιώνουν τα υπέροχα λόγια που σου λένε οι δασκάλες τους. Μας έκανες πολυ χαρούμενες με τη χαρά σου!!! Ελπιζω να χάθηκε η κακή διάθεσή σου.
    (Εχω και εγω σήμερα ενημερωση για το πρωτακι μου!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλές φορές νομίζω ότι η συνεργασία μεταξύ δασκάλου και γονιού είναι το σημαντικότερο! Τι όμορφο συναίσθημα να ακούς για τα παιδιά σου τόσο όμορφα λόγια!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο ρε Μαρία πάντα άξια, να τα χαίρεσαι τα παιδάκια σου και πάντα τέτοια να ακους. Και εις ανώτερα κουκουβαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με το δίκιο σου τόσα κουκουβααα! Πάντα όμορφα λόγια να ακούς για τα παιδάκια σου και να τα καμαρώνεις!
    Πολλά φιλιά και ελπίζω να μην είσαι πια πεσμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Μαράκι !! Δηλαδή..μπράβο στα καμάρια σου!! Μόνο όμορφα πράγματα να σου λένε για τα παιδάκια σου!! Α ρε περήφανη μάνα κουκουβάγια !!πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να τα χαίρεσαι τα αγγελούδια σου,
    έχεις λοιπόν πολλούς λόγους να έχεις
    καλή διάθεση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συγκινηθηκα αλλα χαμογελασα κιολας γιατι κ γω οταν παω για την μικρη μου ολο καλα ακουω κ εκνευριζομαι που δειχνει τοσο καλη σε ολους αλλα εμενα μου βγαινει ο πατος να την κυνηγαω ολο τ απογευμα αντε κ αντε να τελειωνουμε!!!! τοτε πραγματι παιρνεις ανασα κ λες χαλαλι οι τσιριδες μου χαχαχαχαχα....που θα παει θα στρωσουν του χρονου ελπιζω να οργανωθουμε καλυτερα!!!!! καλη υπομονη μανουλα!!!! εχεις κ δυο απ οσο καταλαβα στο δημοτικο....ωχ ωχ ωχ αντε ερχεται καλοκαιρακι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κορίτσια μου γλυκά, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και για τις ευχές σας. Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι μόνο των παιδιών. Η μαμά κάνει αυτό που την έμαθε και η δική της μαμά και ότι της επιβάλλει η συνείδησή της και το ένστικτό της.
    Πράγματι για έναν γονιό είναι πολύ μεγάλη χαρά να λέει ένας δάσκαλος για το παιδί του "χαίρομαι πολύ που έχω τον γιο σου στην τάξη μου φέτος !!!". Θα μου πείτε, "χαλάρωσε ρε κουκουβαγιο-μάνα, μόλις τρίτη δημοτικού" είναι το παιδί - θαύμα σου, στάσου να φτάσει "Γυμνάσιο - Λύκειο" και βλέπουμε.....
    Ε, εντάξει, εγώ χαίρομαι και καμαρώνω για τώρα!
    Για το μέλλον..... γεροί να είμαστε και εδώ θα είμαστε να τα λέμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αχ τετοια κουκουβα μακαρι να τα ζησουμε ολες μας! μπραβο στο παιδακι σου αλλα ακομα περισσοτερα μπραβο σε εσενα γιατι εσυ εχεις συντελέσει σε αυτό που είναι το παιδι σου σημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οτι χαρηκες το δεχομαι.Το οτι κοιμηθηκες δεν με πειθεις. Ξερεις εσυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........