Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ...... Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ !

Σας χρωστούσα ανάρτηση με τα στολίδια ζύμης.  Είχα διαβάσει τόσα πολλά γι’ αυτά τα στολίδια που γίνονται από την ζύμη με την σόδα και τον corn flour της ΛΑΜΠΡΟΥΚΑΣ, που είχα σκάσει να τα δοκιμάσω !!!
Επειδή όμως μερικές φορές όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί εις βάρος σου, (αλλά τελικά το καλό κερδίζει το κακό !!!) διαβάστε τι ακριβώς έγινε:
Την προηγούμενη Παρασκευή λοιπόν, προμηθεύτηκα τα υλικά μέσα στην καλή χαρά και σίγουρη για την επιτυχία μου (αχχαχαχχαχ) ξεκίνησα:

Η ζύμη στην αρχή έγινε κατάλευκη και μεταξένια όπως λέει η Λαμπρινή στην ανάρτησή της………


Μόλις κρύωσε, πήρα τους βοηθούς μου για παρέα και ξεκινήσαμε….. φτιάξαμε πολλά, πάρα πολλά θα έλεγα……(έκανα και διπλή δόση τρομάρα μου).

Παρακαλώ αγνοήστε τα μανίκια που είναι βουτηγμένα
στο corn flour !!!
 



Σε αυτη τη φάση ο σύζυγος τα πέρασε για κουλουράκια
και θέλησε να δοκιμάσει !!!
Και αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή της Λαμπρινής, δηλαδή να μην τα ψήσω και να τα αφήσω να στεγνώσουν μόνα τους. Ε, από αυτή τη στιγμή και μετά, δεν ξέρω τι έγινε….. Κάτι έφταιξε και τα πράγματα στράβωσαν. Παρασκευή βράδυ τα άφησα πάνω στο τραπέζι και πήγα για ύπνο. Σάββατο πρωί σηκώθηκα και δεν είχαν στεγνώσει καθόλου. Το περίμενα αυτό για να πω την αλήθεια, γιατί ο καιρός δεν βοηθούσε και η διαχειρίστρια δεν είχε ανάψει το καλοριφέρ, οπότε είχε αρκετή υγρασία. Αυτό που με ανησύχησε ήταν ότι δεν ήταν πια λευκά. Είχαν αρχίσει να γκριζάρουν.  Τα μετέφερα στο σαλόνι και δοκίμασα να στεγνώσω ένα – δυο με το πιστολάκι (!), αλλά ράγισαν. Φοβήθηκα να τα βάλω στο φούρνο και τα άφησα στην τύχη τους. Μέχρι το απόγευμα είχαν γίνει γκρι-μωβ και ήταν ακόμα πάρα πολύ μαλακά!
Κυριακή πρωί είχαν πάρει μια απόχρωση μωβ προς τα μελανί και αποφάσισα να τα ψήσω κι ότι γίνει. Έτσι μόλις έβγαλα το παστίτσιο από τον φούρνο (!!!), τα έβαλα και τα έψησα. Άνοιξε λίγο το χρώμα, έφυγε το μωβ και έγιναν ξανά ψιλο-γκρι. Τα άφησα και την Δευτέρα τα ξαναέβαλα για λίγο στον φούρνο (μην γελάτε, σας βλέπω…), όπου πια έγιναν τελείως σκληρά αλλά λευκά δεν τα έλεγες. Ήταν μπεζάκια!!!

Έδωσα κάποια στα παιδιά μαζί με χρυσόσκονες και τα στόλισαν όπως ήθελαν. Αντί για κορδέλα, βάλαμε πιποκαθαριστές (έτσι δεν λέγονται; μην γελάτε σας λέω !!!) σε χρώματα χριστουγεννιάτικα και γυαλιστερά. Και άρχισαν να μεταμορφώνονται και ….. να μας αρέσουν!
Τα υπόλοιπα, πήρα ένα σπρέι χρυσό και τα έβαψα, τους βάλαμε και χρυσόσκονες περάσαμε και από τις τρυπούλες χρυσούς πιποκαθαριστές και voila !!!


Ωραία δεν έγιναν τελικά;
Υ.Γ. Του χρόνου θα τα φτιάξω από τον Αύγουστο, γιατί από την μια ο καιρός που έβρεχε, από την άλλη η διαχειρίστρια που μας κάνει οικονομία, δεν στέγνωναν με τίποτα από μόνα τους !!!



14 σχόλια:

  1. χαχα...μια χαρά έγιναν ας είναι και σε μπεζάκι...εγώ πάντως το δικό μου το έψησα..είναι άσπρο ακόμα αλλά άργησε να σκληρύνει ακόμα και στο φούρνο!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου, ευτυχώς εγώ βλέπω πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων! Περάσαμε 2-3 ώρες παρέα με τα παιδιά, γελάσαμε, παίξαμε. Οσο για τα στολίδια, ε δεν πάνε και για βραβείο. Τα καμαρώνουμε πάνω στο δέντρο μας, γιατί τα φτιάξαμε μόνοι μας και αυτό μας φτάνει!

      Διαγραφή
  2. Εμενα μια χαρά μου φαίνονται!!! Δεν έχω δει τα original βέβαια αλλά σκίζουν αυτά Μαράκι!!!
    Πες της Διαχειρίστριας, μην έρθω εκεί! Όταν φτιάχνει η Μαρία στολίδια, το καλοριφέρ θα ανάβει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα, τα .... original είναι κατάλευκα! Ε, τα δικά μας δεν θα μπορούσαν να είναι όπως ολων των άλλων !!!! αχαχχαχαχχχ Οσο για την διαχειρίστρια, δεν θα της δώσουμε ούτε στολίδια,ούτε μελομακάρονα που θα φτιάξουμε την επόμενη εβδομάδα, χα !

      Διαγραφή
  3. Για αυτο χάθηκες βρε Μαρία; Σε φάγανε τα στολίδια, μα λέω κι εγώ που είναι η αστρονεραϊδούλα μου; Αντε και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία, ήταν πολύ γεμάτες οι δυο τελευταίες εβδομάδες. Σου υπόσχομαι να μην ξαναλείψω τόσο πολύ!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Πανέμορφα είναι! Μπράβο για την υπομονή και τη δημιουργική διάθεση που γέμισε το μπλογκοσπιτάκι σου! Και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύυυυυυυυ !!!! Πάω να δω τι προτείνεις για Χριστουγεννιάτικο μενού!

      Διαγραφή
  5. Καλά, γέλασα πολύ! Και να σου πω..τέλεια είναι και μπεζάκια, θυμίζουν μπισκότα! Και του χρόνου Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέρα μου, εμένα δεν θα μου χάλαγε την διάθεση, ούτε πορτοκαλί με πράσινες βούλες εάν έβγαιναν. Παίξαμε με τα παιδιά, τα στόλισαν στο δέντρο και όλα μια χαρά. Ευχαριστούμε για τις ευχές, επίσης!

      Διαγραφή
  6. Πάρα πολύ ωραία έγιναν!!! Όχι απλά ωραία.
    Έχω μπει και εγώ στον πειρασμό να τα φτιάξω, αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο :(

    Και του χρόνου να είστε καλά να τα ξαναφτιάξετε :)
    Φιλιά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανούλα κι εγώ όσο τα παιδιά ήταν πολύ μικρά, δεν είχα χρόνο για τέτοια. Τώρα που μεγάλωσαν και κάθονται μαζί μου, τα φτιάχνουμε παρέα και περνάμε δημιουργικά απογεύματα.

      Διαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........