Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ;;;;;;;;;;;;;;

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ λατρεύω τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.  Ακούω τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια (και κλαίω), βλέπω Χριστουγεννιάτικες ταινίες (και κλαίω), φτιάχνω στολίδια, ψάχνω κάθε χρόνο να βρω την τέλεια συνταγή για μελομακάρονα και δίπλες, διαβάζω στα παιδιά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια (και κλαίω), παίρνω άδεια τις δύο παραμονές για να πάω τα μικρά να πουν τα κάλαντα σε όλη τη γειτονιά(και κλαίω). Στολίζω όχι μόνο δέντρο, αλλά γεμίζω το σπίτι με μικρά – μικρά χριστουγεννιάτικα πραγματάκια (τα οποία μόλις περάσουν οι γιορτές, θέλω μια νεράιδα να έρθει να κάνει ένα «τσαφ» με το μαγικό της ραβδάκι και να εξαφανιστούν όλα γιατί βαριέμαι να τα μαζεψω!).  Λατρεύω όλα τα Χριστουγεννιάτικα – Πρωτοχρονιάτικα έθιμα!
Ένα από αυτά, είναι και τα δώρα. Τρελαίνομαι να αγοράζω δώρα για όλους! Τώρα πια βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε τα δώρα που κάναμε μέχρι πριν 4-5 χρόνια, αλλά κάτι μικρό υπάρχει για όλους να δώσουμε την στιγμή που αλλάζει ο χρόνος, σβήνουν τα φώτα και τραγουδάμε όλοι μαζί το «γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά» (που όταν το ακούω κλαίω)!
Φυσικά την πρωτοκαθεδρία στα δώρα την έχουν τα παιδιά. Παίρνουν από νονούς, θείες-θείους, παππούδες-γιαγιάδες και φίλους. Από την μαμά και τον μπαμπά παίρνουν ένα πιο μικρό δωράκι μιας και το πιο μεγάλο το φέρνει ο Αη Βασίλης, στον οποίο μέχρι πέρσι  πίστευαν πως υπάρχει και τον περίμεναν με μεγάλη λαχτάρα. Μόνο που επειδή κάποια εποχή φοβόντουσταν γενικότερα για το ποιος μπορεί να μπει στο σπίτι μας και πως μπορεί να μπει κάποιος κακός, είχαμε πει πως κανένας δεν μπορεί να μπει, ούτε καλός, ούτε κακός, ούτε καν ο Αη Βασίλης! Έτσι, τα δικά μας δώρα μέχρι πέρσι τα άφηνε στο μπαλκόνι! Και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ενθουσιασμό τους το πρωί της Πρωτοχρονιάς, που άνοιγαν την μπαλκονόπορτα για να βρουν τα δώρα τους!
Φέτος όμως, ο μεγάλος είναι 9 χρονών και έχει αρχίσει να έχει τις αμφιβολίες του! Αλλά δεν θέλω να του χαλάσω το παραμύθι! Δεν θέλω να του πω κοφτά «δεν υπάρχει, εμείς παίρνουμε τα δώρα», γιατί στην τελική, Αη Βασίλης δεν είναι μόνο τα δώρα! . Θέλω ακόμα να το αφήσω …… να πλανάται στον αέρα !  Επίσης, δεν θέλω να το ξεκόψω, γιατί υπάρχει και η μικρή. Δεν θέλω να της το πω από τώρα! Άλλωστε ποιοι είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε την ύπαρξη ολόκληρου Αγίου; Μπορεί να μην υπάρχει έτσι όπως τον δείχνουν τα παραμύθια και οι ταινίες, να μην έχει μαγικό έλκηθρο, να μην πίνει λίτρα γάλα και να μην τρώει τόνους κουλουράκια, αλλά σίγουρα είναι εκείνος που κάνει κάποιους από εμάς να αισθανόμαστε διαφορετικά αυτές τις ημέρες. Μας κάνει να ξεχνάμε κακίες, να θέλουμε να προσφέρουμε από ένα χαμόγελο μέχρι ένα πιάτο φαγητό ή ότι άλλο δούμε πως χρειάζεται κάποιος.
Ένα βράδυ λοιπόν, αφού είχα βάλει τα παιδιά για ύπνο και χάζευα στο διαδίκτυο, ακούω βήματα από ξυπόλητες πατούσες στο διάδρομο. Νιώθω κάποιον δίπλα μου και γυρίζω και βλέπω τον γιο μου (ποιον περίμενες να πω; Ο Αη Βασίλης α) δεν κυκλοφορεί ξυπόλητος, β) έρχεται μόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς).
- Τι είναι αγόρι μου; Τι θέλεις; Γιατί δεν κοιμάσαι;
- Μαμά, θέλω να σε ρωτήσω κάτι…. αλλά….. άσε, άσε είναι βλακεία….
- Βαγγέλη μου, σου έχω πει πως δεν υπάρχουν «βλακείες» ερωτήσεις. Μπορείς να ρωτήσεις ότι θέλεις.
- Ναι, αλλά θα μου πεις;
- Εάν ξέρω την απάντηση θα σου πω. Εάν δεν είμαι σίγουρη, θα μάθω και θα σου πω.
- Τελικά βρε μαμά, τα δώρα την Πρωτοχρονιά ποιος τα φέρνει, εσείς ή ο Αη Βασίλης;
- …… (Ωχ τι με βρήκε βραδιάτικα, τι να του πω τώρα; Από την μια είναι μεγάλος πια και αν στην παρέα του το ξέρουν, θα τον κοροϊδεύουν. Από την άλλη, αν του το πω θα στεναχωρηθεί, θα το πει και στην μικρή……. Πρέπει να κερδίσω λίγο χρόνο για να του απαντήσω……) Γιατί με ρωτάς;
- Να βρε μαμά, αν τα φέρνετε εσύ με τον μπαμπά, να ζητήσω lego. Αν τα φέρνει ο Αη Βασίλης, να ζητήσω iPad !!!!!!!!!!!!!!!!
Άγαλμα η μαμά!
* Αλήθεια, τα δικά σας παιδάκια πιστεύουν σε αυτόν; Του γράφουν γράμμα, τον περιμένουν; Παραφυλάνε να τον ακούσουν να αφήνει τα δώρα;
** Εσείς πιστεύετε στον Αη Βασίλη; Ήσασταν καλά παιδιά φέτος; Θα σας φέρει δώρο, ή θα πάρετε ένα κομμάτι κάρβουνο;;;;;;
ΧΟ ΧΟ ΧΟ !!!!!!!!!!!!!!!!
FreeDigitalPhotos.net
Image creator's user name: "suphakit73" - view portfolio
 
 
 

15 σχόλια:

  1. οταν ζηταει ο δικος μου laptop στα 6 να μην ζητησει ο δικος σου i-pad; Περαστικα σας.χαχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Laptop πήρε η ανηψιά μου στα 19 όταν πέρασε στην σχολή. Ipad δεν παίζει να φέρει ο Αη Βασίλης με τίποτα! Δεν τα πάει και τόσο καλά με την τεχνολογία!

      Διαγραφή
  2. axaxaxxaxa
    πονηρος ο Βαγγελακης!!!
    πες του οτι τα φερνει ο αγιος βασιλης αλλα του εχουν κανει και αυτου του κακομοιρη περικοπες στα υλικα και τι να πρωτοφτιαξει!! αναγκαστηκε να απολυσει και μερικα καλικαντζαρακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ξέρουν τα ξωτικά από ipad;;;; Το ipad δεν είναι παιχνίδι! Τα ξωτικά μόνο παιχνίδια φτιάχνουν, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
  3. Πιστεύουμε στον Αγιο Βασίλη μέχρι τελικής πτώσης και είμαστε 7,5 χρονών! Της είπε η Μαρία στα 6 της ότι δεν υπάρχει Αη Βασίλης αλλά εμείς της αντιγυρίσαμε ότι η Μαρία είναι πολύ μικρή για να ξέρει τι υπάρχει εκεί ψηλά στον ουρανό... Μέσα της το ξέρει αλλά εξακολουθεί να ζει το παραμύθι της γέννησης και του Αη Βασίλη (το οποίο είναι άλλωστε το πιο όμορφο παραμύθι του κόσμου)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Τόνια μου! Άλλωστε είναι όμορφο να υπάρχει και λίγο παραμύθι στη ζωή μας!

      Διαγραφή
  4. Εγώ πιστεύω στον Άγιο Βασίλη κι ας έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήμουν παιδάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεϊκό το σχόλιο του γιού σου! Μπράβο του πάντως που σας νοιάστηκε! Τα δικά του είναι 4 κ 6. Μέχρι τώρα ντυνότανε κάποιος Αι Βασίλης κι ερχότανε σπίτι. Φέτος η μεγάλη καταλαβαίνει κι έτσι θ αλλάξει το σενάριο. Να δούμε πως!!!

    Για μελομακάρονα πάντως έχω την τέλεια συνταγήστο ανθομέλι. Σίγουρη επιτυχία!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω μια υποψία, πως τα παιδιά ξέρουν πως δεν υπάρχει Αη Βασίλης, αλλά δεν μου το λένε για να μην στενοχωρηθώ!
      Πάω να δω τη συνταγή σου για τα μελομακάρονα. Θα βρω φαντάζομαι και για βασιλόπιτα ε;;;;

      Διαγραφή
  6. Πολυ κλάμα βρε Μαράκι και εσύ.... Θα σου πάρω δώρο πολλά πακέτα χαρτομάντηλα:)
    Και εγώ λατρεύω να παίρνω δώρα σε όλους! Προτιμώ να μην παρω τίποτα εγώ και να γεμίσω τους άλλους. Φτιάχνω λίστα τι ταιριάζει για τον καθένα γιατί θέλω να του ταιριάζει απόλυτα. Βέβαια τώρα δύσκολοι οι καιροί όπως λες, αλλά είμαι σίγουρη ότι κάτι μαγικό γίνεται πάντα και τα δώρα αγοράζονται!!!
    Ο γιός σου και gadgetάκιας αλλά και καλοκαρδος! Μην "γδύσουμε" τους γονείς, ο Αι-Βασίλης έχει λεφτά!!! χα χα χα.
    Τα δικά μου είναι 6,5+5 και πιστεύουν ακόμα φυσικά! Θα γράψουμε γράμμα αυτές τις μέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει μην φανταστείς πως σκάω στο κλάμα, άλλωστε είναι στιγμές χαράς όλες. Αλλά ένα δάκρυ στάζει σχεδόν μόνιμα αυτές τις ημέρες. Οσο για το ipad, δεν το παίρνουμε, όχι μόνο ελλείψεως χρημάτων, αλλά και γιατί δεν συμφωνώ στο να αγοράσουμε ένα τόσο ακριβό δώρο σε παιδί και γιατί υπολογιστής υπάρχει στο σπίτι και αν θέλει να παίξει παιχνίδια μπορεί, αλλά είναι ελεγχόμενος ο χρόνος που θα αφιερώσει. Εάν του πάρουμε ipad θα κολλήσει και δεν θα ξεκολλάει (και μαζί του κι εμείς... χο χο χο...).

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα για το θέμα των τόσο ακριβών δώρων στα μικρά παιδιά. Στην τάξη της κόρης μου, φέρνει ένα παιδάκι psp που έχει 100+ ευρώ! Απορώ πως το αφήνουν οι γονείς του 1η δημοτικού!

      Διαγραφή
  7. Να γιατί σου είπα να βάλεις κάτω απο τις αναρτήσεις σου αντιδράσεις, ήθελα να κάνω τικ στο "γέλασα". Χαχαχά, τέλεια ανάρτηση και κλαίω....(απο τα γέλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ εσύ το είπες και ήθελα να το κάνω, αλλά όλο το ΣΚ το έπαιξα χαρωπή (!) νοικοκυρά και έκανα φασίνα στο σπίτι. Χθες ήμουν τέζα από την μέση μου, οπότε σήμερα που μου το ξαναθύμησες, το έκανα αμέσως! Φιλιά!

      Διαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........