Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η μανούυυυλαααα.....

Εντάξει, στην αρχή είχα σκεφτεί να μην πω τίποτα.... Να το αφήσω να πάει στην ευχή .... Μετά όμως ... διάβασα την ανάρτηση της "ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΑΝΑΣ" (το λατρεύω αυτό το κορίτσι, έχει απίστευτο χιούμορ, θέλω να την γνωρίσω οπωσδήποτε από κοντά). Και δεν κρατήθηκα κύριοι Δικαστές! Δεν άντεξα! Γιατί, είναι σίγουρο πως...... αλλά καλύτερα να τα πάρουμε από την αρχή!

Στην εταιρεία που εργάζομαι εδώ και 16 χρόνια, αναλαμβάνουμε να κάνουμε και δακτυλογραφήσεις. Έχω γράψει εγώ ουυυυυυυυυυυυυ χιλιάδες σελίδες. Εργασίες σχολικές, εργασίες διπλωματικές, βιογραφίες, ποιήματα, τραγούδια, επιστολές, γνωματεύσεις, έγγραφα για δικαστήρια, βιογραφικά, μόνο ερωτικές επιστολές δεν έχω γράψει.

Χθες λοιπόν γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, μπήκε στο γραφείο μια κυρία, μμμμμ γύρω στα 55, γεματούλα με ένα πάκο χαρτιά! Αφού έψησε σε σιγανή φωτιά την συνάδελφο να της βγάλει κάτι φωτοαντίγραφα, ξεχωρίζει ΜΙΑ σελίδα μέσα από το πακέτο και λέει: 

- Θέλω να μου δακτυλογραφήσετε ΑΥΤΗ την σελίδα. Ποιος μπορεί να το κάνει; 
- "Θα ρωτήσετε την κοπέλα" της απαντάει η συνάδελφος δείχνοντας εμένα "να σας πει πότε μπορεί να   την γράψει".
- Τι εννοείτε "πότε";;;; Αχ λέτε να μην την γράψει ΤΩΡΑ ;;;;;; !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αχ, δεν γίνεται, είναι πολύ επείγον, την χρειάζομαι ΤΩΡΑ για να την στείλω με fax στην Αυλώνα.
- Ρωτήστε την κοπέλα, επαναλαμβάνει η συνάδελφος.

Εγώ εν τω μεταξύ εξυπηρετούσα έναν άλλο κύριο που είχε έρθει πριν την κυρία......

-Να σας πω.... χρειάζομαι αυτό, αλλά το χρειάζομαι ΤΩΡΑ !
-Καθίστε λίγο αν θέλετε, να τελειώσω με τον κύριο και θα το δούμε και το δικό σας...
- Αχ αργείτε; Ξέρετε πρέπει να το έχω στείλει αυτό μέχρι τις 3.30 με fax στην Αυλώνα..... Είναι επείγον....
- Ναι, αν με αφήσετε να τελειώσω με τον κύριο, θα δούμε και το δικό σας....

... ... ...

Μετά από λίγο, πήρε ο κυριούλης τις σελίδες του, (μου έφερε και καφεδάκι, κερασμένο...) και έφυγε.

- Δώστε μου να δω τι έχετε κι εσείς τώρα....
- Αχ ξέρετε, ΘΕΛΩ να μου δακτυλογραφήσετε το βιογραφικό ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ! Έχει παρουσιαστεί στην Αυλώνα και τώρα βγάζουν το που θα πάει ο καθένας και ξέρετε; Αχ θέλουν να το στείλουν επαρχία το ΧΡΥΣΟ μου! 
- Εεεε ναι, να μου δώσετε την σελίδα να την γράψω γιατί ξέρετε έχω κι άλλη δουλειά....
- ΑΥΤΗ η σελίδα γράφει τα στοιχεία του, και πρέπει να γράψουμε και κάποια ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ και από ΕΔΩ και ακουμπάει πάνω στο γραφείο ένα πακέτο 25 σελίδων!
- Τι είναι αυτό; Είπατε μια σελίδα! Εάν είναι για περισσότερο, δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω τώρα, θα πρέπει να μου το αφήσετε και να έρθετε να το πάρετε αύριο.... Προηγούνται άλλα.
- Αχ! Μην μου το κάνετε αυτό! Θα μου στείλουν το παιδί στην επαρχία, το καταλαβαίνετε; Έχει τελειώσει ιδιωτικό σχολείο, έχει πάει στην Ιατρική Αθηνών, έχει κάνει μεταπτυχιακά στην Αμερική, έχει κάνει σεμινάρια για να τον στείλουν στην επαρχία; Ε όχι! Επαρχία να πάνε οι άλλοι.... ξέρεις αυτοί που έχουν τελειώσει ΑΠΛΑ μια ιατρική, ενώ ο γιος μου......, που ούτε e-mail δεν το αφήνουν ΤΟ ΠΑΙΔΙ να έχει στο στρατόπεδο, ούτε αιχμάλωτος να ήτανε...., αλλά καλά να πάθει ο βλάκας (ναι, για τον αριστούχο της ιατρικής και της Αμερικής μιλάμε), γιατί του είπα εγώ (η μανούλα ντε) να πάρει το βιογραφικό του και τα πτυχία του μαζί όταν παρουσιάστηκε, αλλά δεν με άκουσε..... Δεν ακούει την μάνα του.... Εσύ έχεις παιδιά; (τριαλαρί - τριαλαρό... ).
- Ναι, να μου δώσετε τι έχετε για γράψιμο, γιατί με καθυστερείτε ;;;;;; ... ... ...

Να μην πολυλογώ, τελικά η μία σελίδα έγιναν πέντε, που έγραφε - έσβηνε, διόρθωνε, και αφού με έσκασε, έστειλε και το fax στον διοικητή και σίγουρη πως το τακτοποίησε το θέμα και το τέκνο της θα μείνει στην Αθήνα και δεν θα πάει στην επαρχία (μην πουντιάσει κιόλας το ΠΑΙΔΙ, ή μην του πέσει ο κώλος !!!), έφυγε !!!

Και εγώ, πήρα δυο παυσίπονα να μου περάσει ο πονοκέφαλος και δεν ήξερα με τι να εκνευριστώ περισσότερο! Με την μανούλα που ήθελε ντε και σώνει, να κρατήσει τον γιόκα στην Αθήνα, λες και τα άλλα παιδιά που θα φύγουν για επαρχία, είναι.... τι είναι άραγε;;; Ή που μπήκε μέσα στο γραφείο και έπρεπε όλοι να σταθούμε προσοχή για να την εξυπηρετήσουμε αυτήν και τον γιόκα; Ή με τον γιόκα που έχει τελειώσει ιατρική, μεταπτυχιακά κ.λπ. και περιμένει από την μανούλα να του γράψει το βιογραφικό; 

Αχ σας παρακαλώ, αν όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μου, με δείτε να γίνομαι έτσι, παρακαλώ χαστουκίστε με! Και πείτε μου "Θυμάσαι Μαρία τι έλεγες το 2013; Φάε τώρα μια σφαλιάρα να συνέλθεις !!!!).

....

Και που κολλάει όλο αυτό, με την ανάρτηση της Ελληνίδας Μάνας που ανέφερα στην αρχή; Εμ, αν έχεις ένα μοσχοαναθρεμένο, που φροντίζεις να μην πάει φαντάρος στην επαρχία για λίγους μήνες και του γράφεις και το βιογραφικό γιατί εκείνο έχει κουλαμάρα, θα έρθει η στιγμή που στα 30 του χρόνια, θα ζητάει να πάρει τις μπανάνες ενός μωρού, γιατί έτσι έχει μάθει !

Αχ ξύλο που θέλουμε οι μαμάδες κάποιες φορές .....








11 σχόλια:

  1. Σου υπόσχομαι ότι θα σε χαστουκίσω, αλλά πρώτη θα αυτοχαστουκιστώ εγώ αν ποτέ γίνω έτσι...γιατί σκέψου την κακομοίρα τη γυναίκα που θα έχει την "τύχη" να παντρευτεί τον μοσχοαναθρεμένο και να έχει τη μαμά του πεθερά...Μπρρρρ, σύγκρυο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oh my God!!!ελεος!!!δηλαδη αν εχει καποιος πτυχιο δεν επιτρεπεται να τον στειλουν επαρχια;;οι μη εχοντες πτυχιο τι ειναι;παρακατιανοι;;ε ρε κατι βουτυροπαιδα που υπηρετουν την πατριδα...αλλα οι μαναδες φταινε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα... δεν ξέρω πως να σχολιάσω, φοβάμαι, γιατί έχω κόρη και κάποια στιγμή θα παντρευτεί... άσε που έχω και γιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λόγω τέτοιον συμπεριφορών από τις μαμάδες τα παιδιά έγιναν τόσο μαλθακά και ανίκανα να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Περιμένουν τις εύκολες λύσεις από άλλους.
    Αγορομάνα και εγώ ελπίζω να μην φτάσω ποτε στο σημείο να παρακαλάω το φυντάνι μου να μην παέι στην επαρχία στο στρατό γιατί εκεί θα κακοπεράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να χαστουκίσει η μία την άλλη οπωσδήποτε! Εγώ σου το υπόσχομαι, εσύ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου σε συμπαθώ πάρα μα πάρα πολύ αλλά αν γίνεις έτσι υπόσχομαι ένα χαστουκάκι να στο ρίξω πολύ ευχαρίστως!!! :)
    Δε θέλω να επεκταθώ παραπάνω γιατί θα μου πείτε "κάνε αγόρι και μετά μίλα"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ, μην μου πεις θα γίνουμε έτσι, θα τρελαθώ!
    Διάβασα και την ιστορία με τις μπανάνες..τι να πεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού δεν έχεις γράψει ερωτικές επιστολές ακόμα, βλέπω ήδη τη μανούλα αυτή να έρχεται σε λίγα χρόνια να της δακτυλογραφήσεις την ερωτική επιστολή του γιου της προς την κοπέλα του!!!
    Και ετοιμάσου να χαστουκίσεις και εμένα αν γίνω κακιά πεθερά ή καταπιεστική μαμά!!! Θα αλληλοχαστουκιθούμε!! It's a promise:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πωωωωωωωωωω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό που διάβασα!!!!

    Και εσύ όμως ρε παιδάκι μου παράξενη είσαι! Τι ζήταγε η γυναίκα , ε? Κοτζάμ γιατρός με πτυχία να μην πάει στην επαρχία. Σαν κι εμάς τα βόδια που έχουμε bachelors, ΜΒΑ , 2-3 ξένες γλώσσες να βρίσκονται και στείλαμε τον άντρα μου να δουλέψει σερβιτόρος σε ψητοπωλείο γιατί ήταν 14 μήνες άνεργος????

    Φαντάσου τώρα αυτό το βλαστάρι, το οποίο είναι 10 χρόνια πάνω από τα βιβλία με τη μανούλα να του στύβει πορτοκάλια στις εξεταστικές (και φυσικά να κάθεται δίπλα του μέχρι να το πιει γρήγορα μονορούφι γιατί θα χαθεί η βιταμίνη C , έτσι της είπε η κυρία Κούλα από τον 3ο) τι καψόνι έχει να φάει αν το στείλουν σε κανένα Έβρο με τα γκατζολόπτερα να τον κυνηγάνε στο κατόπι!

    Και αφού απολυθεί και βρει την νύφη τι έχει να γίνει...της τρελής!

    Θα σε χαστουκίσω εγώ μάνα μου, μην στεναχωριέσαι. Απλά μετά να μου ανταποδώσεις το χαστούκι γιατί ο Δύσκολος Πελάτης είναι λίγο πιο μικρός και θα τις περνάω τις φάσεις μετά από σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τωρα ποιον να λυπηθώ εσένα ή τον γιο!!!! Πωπω καζουρα που θα φαει. Και τον αντρα μου εκει τον εστειλαν και μετα Εβρο.χιχιχι μαζι του θα παει αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γειά σου Μαρία , ωραία ανάρτηση , η κυρία ηταν σίγουρα αυτό που λέμε πρηχτρα αλλά δεν ειμαι σίγουρη οτι ολες οι μαμαδες δεν περναμε καποια στιγμή αυτη τη φάση της υπερβολής κι εγω περασα και στρατό με το γιο μου και ξερεις τα παιδιά μας δεν τα μεγαλώνουμε με καποιο μέτρο, δεν τους αρνούμαστε σχεδον τιποτε και φτανει μια στιγμη που θεωρουν δεδομενο οτι θα κανουμε γι αυτους τα παντα αφου ετσι τους μαθαμε εμεις, αραγε διακρίνουμε την υπερβολή η καθεμιά οταν την κάνουμε? Και αυτό πρεπει να αρχίσει απο μικρή ηλικία , το κουκούλι μας να εινα λιγο διατρυτο γιατι μετα δεν αλλαζει, ομως είναι και οι εποχές μας διαφορετικές, εχω φίλη με 13 χρονο κοριτσι που δεν κοιμούνται αν δεν κλεισει τον υπολογιστη της πρωτα η μικρή, δεν την κατηγορώ, τα επίπεδα που μπορει να σου ξεφυγει ενα παιδι ειναι πολύ περισσοτερα απο αλλοτε, ας το σκεφτουμε ολες καλυτερα οταν ακουμε τετοια και οπως ακριβως ειπες αν γινω τετοια κι εγω σταματηστε με , αυτο το αν υπαρχει σε ενα βαθμο οχι ως το βαθμο της κυρίας αλλα υπαρχει, χαιρομαι που βρηκα το μπλογκ σου, εγω στο δικο μου πλέκω και λέω και τις σκέψεις μου λίγο , είναι ωραία η μπλογκογειτονιά , φιλιά Μαίρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........