Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ....

Είναι αλήθεια πως τον τελευταίο μήνα, έχω αφήσει λίγο πίσω τούτη την γωνιά.... Λίγο που έφτιαξε ο καιρός και τα παιδιά θέλουν βόλτες, λίγο οι προετοιμασίες για το Πάσχα, λίγο οι δουλειές με φούντες τις εποχής (ντουλάπες - μπλιαξ), λίγο το πλέξιμο, δεν αφιερώνω τόσο χρόνο, όσο στην αρχή.

Κάποιες φορές, προτιμώ αντί να γράψω εγώ κάτι καινούργιο, να μπω να δω τα δικά σας σπιτάκια και να αφήσω ένα σχόλιο. Να όμως που μέσα σε λίγες μέρες, κάποιες φίλες μου χάρισαν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 6 βραβεία μαζεμένα (εντάξει, το ένα είναι 4 φορές το ίδιο, και το άλλο 2 φορές, από διαφορετικούς αποστολείς όμως)!!! 


Και από την μια ντρέπομαι να κάνω ανάρτηση μόνο γι' αυτό, μην με περάσετε και για καμία ψωνάρα που τα μοστράρει λες και είναι pulitzer, από την άλλη όμως, θέλω να ευχαριστήσω τις bloggers που επέλεξαν το δικό μου blog μέσα σε τόσα άλλα, να απαντήσω στις ερωτήσεις τους και να συνεχίσω την αλυσίδα, δίνοντάς τα και εγώ με την σειρά μου σε άλλους. Δεν γίνεται να μου τα δίνουν και εγώ να μην αφιερώσω μια ανάρτηση, γίνεται;;;;;;;;;

Ξεκινάω λοιπόν:


Συνολικά μου χάρισαν 4 bloggers αυτό:


Και δύο bloggers αυτό (πακέτο, μαζί με το προηγούμενο):




Οι φίλοι που με επέλεξαν και τους ευχαριστώ πολύ γι' αυτό 
είναι (με την σειρά που με ειδοποίησαν) οι:

Η γλυκιά μανούλα Σταματία από το  Μαμα και όχι μόνο. Πολύ καινούργια στον χώρο του blogging, (αλλά με πολύ καλές προοπτικές !!!). Μένει στην πανέμορφη Ρόδο και έχει μια υπέροχη οικογένεια, που προσέχει πολύ και απ' ότι βλέπω, τους μαγειρεύει με αγάπη και μεράκι!  Σταματία μου σε ευχαριστώ που με επέλεξες και για ότι μοιράζεσαι μαζί μας! Αχ Ρόδος αγαπημένη! Δυο φορές έχω έρθει και θέλω κι άλλο!!!

------------------

Η Φένια από το Λίγο απ' όλα.... τα γούστα.  Το κορίτσι μας έχει πολύ όμορφες ιδέες για κατασκευές, τις περισσότερες από τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας! Φένια μου, σε ευχαριστώ που με σκέφτηκες!!! 

------------------------

Η αγαπημένη και πολύ γλυκιά Γιάννα του blogoliciouseditoriolistaΗ Γιάννα, ψάχνει και βρίσκει για εμάς απίστευτα πραγματάκια που ούτε μπορούμε να φανταστούμε πως υπάρχουν! Έχει πολύ γούστο και το blog της είναι πολύ φρέσκο (φρέσκο - νεανικό, όχι φρέσκο - καινούργιο) και μοντέρνο. Θα την βρείτε και εδώ: lovelution-wdd

----------------------

Τέλος, η Katy από το ergahandmade. Είναι απίστευτο τι φτιάχνει με τα χεράκια της! Από έναν υπέροχο Μάη και φανταστικά κόκκινα αυγά (που μετά την δική μου αποτυχία έσκασα από την ζήλια μου φυσικά χαχαχχαχ) μέχρι νόστιμες πιτούλες, πασχαλινά κουλουράκια και πολλά άλλα. Επίσης, βγάζει πολύ ωραίες φωτογραφίες!!! 

Γιαααα περάστε λοιπόν, γιαααααα περάστε από τα φιλαράκια μου, και θαυμάστε!!!!!!!!!!!!


Και τώρα πρέπει να αρχίσει η .... εξομολόγηση:

1. Τι σας οδήγησε να ξεκινήσετε το blog σας;
Αν και νομίζω πως το έχω ξαναπεί, θα το πω κι εδώ: Πριν από αρκετό καιρό, περίπου δυόμιση χρόνια, ανακάλυψα τα blogs! Τα διάβαζα και είχα την περιέργεια να μάθω πως γίνεται αυτό, εάν είναι εύκολο ή χρειάζεται ειδικές γνώσεις. Μετά φυσικά θέλησα να δοκιμάσω αν μπορώ να το κάνω κι εγώ (να 'ταν η ζήλια ψώρα.....). Τέλος, μου άρεσε η ιδέα να το δημιουργήσω, για να μείνει σαν ημερολόγιο! Με τίποτε όμως δεν περίμενα την απίστευτη εξέλιξη !!!!!!! Μετά από πολλά ξεκατινιάσματα που έχω δει σε άλλους ιστο-χώρους, δεν περίμενα πως στην δική μας blogoπαρέα θα ήταν όλα τόσο όμορφα και θα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κόσμο από κοντά και να γίνουμε φίλοι!!! 

2. Ποιο το θέμα του blog σας/ με τι ασχολείται;
Όπως είπα και πριν, είναι ένα ημερολόγιο, σαν αυτά που είχα όταν ήμουν μικρή, μόνο που δεν έχει κλειδάκι και μπορούν να το διαβάσουν όλοι! Γράφω ότι σκέπτομαι, ότι μου αρέσει ή δεν μου αρέσει, ότι με ενθουσιάζει ή με θυμώνει, ότι θέλω να θυμάμαι, ότι θέλω να μοιραστώ μαζί σας. 

3. Από που βρίσκετε την έμπνευσή σας;
Από την καθημερινότητά μας. Μπορεί να είναι μια ατάκα των παιδιών, μια συνταγή, μια διαφωνία με τον σύζυγο, μια εκδρομή, μια φωτογραφία ..... οτιδήποτε ...

4. Σχεδιάζετε από πριν το περιεχόμενο του blog σας;
Συνήθως, είναι σκέψεις της στιγμής. Κάποιες λίγες φορές, θυμάμαι κάτι που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, δεν είναι όμως η κατάλληλη στιγμή, οπότε το γράφω στο πρόχειρο για να μην το ξεχάσω, και όταν έρθει η ώρα του το δημοσιεύω. 

5. Έχετε νέες ιδέες για το blog σας;
Ιδέες έχω, χρόνο δεν έχω!!!!!! Θα δείξει!!!!!

6. Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Ανάλογα τις υπόλοιπες υποχρεώσεις ως εργαζόμενη - μαμά - σύζυγος - κόρη κ.λπ. Υπάρχουν μέρες που δεν θα μπω καθόλου και μέρες που θα κάνω γύρω στη μια ώρα για να γράψω καινούργια ανάρτηση, να βάλω φωτογραφίες κ.λπ. Χρειάζεται όμως να βλέπω και τα σπιτάκια των φίλων μου και αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο. 

7. Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για εσάς να δημιουργήσετε;
Συνήθως αργά το βράδυ και ίσως αυτό είναι λάθος, γιατί γράφω την ανάρτηση, κλείνω τον υπολογιστή για να μην καταρρεύσω από την κούραση της ημέρας και δεν απαντώ στα σχόλια όταν γίνονται! Πρέπει να απαντήσω άλλη στιγμή, ίσως και μετά από μέρες και αυτό ίσως είναι αγένεια! Χρειάζομαι λίγη οργάνωση νομίζω, ώστε να μπορώ να απαντώ στα σχόλια όταν γίνονται, θα το δουλέψω.....

8. Τι θα θέλατε να ξέρει ο κόσμος για εσάς;
Εκτός από κάποια πολύ προσωπικά στοιχεία, δεν έχω θέμα να μοιραστώ τα πάντα. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται!!!!!!!!!!!

9. Ποια είναι τα χόμπι σας;
Εκτός από το blog, πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με πλέξιμο και κέντημα. Παλαιότερα έφτιαχνα κατασκευές με γύψο και σμάλτο, αλλά από όταν έγινα μαμά, οι χρόνοι μηδενίστηκαν, οπότε τα σύνεργα μπήκαν στο πατάρι και βγαίνουν μόνο τα Χριστούγεννα, που φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά στολίδια για το δέντρο.

Αυτές ήταν οι ερωτήσεις που ρωτούσε το ένα βραβείο. 
-------------------------

Το δεύτερο, ζητάει να πω 11 πράγματα για τον εαυτό μου. (Πιστέψτε με, ούτε κι εγώ ήθελα να γράψω ανάρτηση - έπος, αλλά τι να κάνω, που οι συνθήκες το απαιτούν!!!

1. Μένω στην Αθήνα, αλλά πολύ ευχαρίστως θα έφευγα να πάω να ζήσω στην επαρχία, κατά προτίμηση σε νησί. 

2. Είμαι η μικρότερη από τρία αδέρφια, με αποτέλεσμα να με αντιμετωπίζουν όλοι σαν μικρή, ακόμα και τώρα που έφτασα τα 39.

3. Με έχουν καλέσει πέντε φορές για εφορευτική επιτροπή σε εκλογές (φαίνεται έκανα καλή δουλειά στην πρώτη και από τότε με προτιμάνε...)!!!! Έχω πάει τις 4. Την 1 την απέφυγα γιατί ήταν μόλις είχα γεννήσει τον γιο μας. Παρόλα αυτά, δεν έχω δει ΠΟΤΕ αποτελέσματα εκλογών στην τηλεόραση!


4. Με τον σύζυγο είμαστε μαζί 16 χρόνια, τα 10 παντρεμένοι και είναι η πρώτη μου σχέση που κράτησε περισσότερο από τρεις μήνες !!! Ομολογώ πως δεν έχω ζήσει μακροχρόνιους έρωτες και σπαρακτικούς δακρύβρεχτους χωρισμούς !!!

5. Τρελαίνομαι για τηγανιτές πατάτες!!!!!!!!!!


6. Όταν είμαι κουρασμένη, εκνευρίζομαι και φωνάζω ! Μετά το μετανιώνω, αλλά τι να το κάνεις.... Τον τελευταίο χρόνο όμως, το έχω περιορίσει πολύ αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα μου γιατί δεν μου αρέσει καθόλου.

7. Η αγαπημένη μου γεύση παγωτό είναι σοκολάτα, με κομμάτια σοκολάτας και σιρόπι σοκολάτας Δεν μου χρειάζεται να δοκιμάσω τίποτα άλλο!

8. Δεν μου αρέσει να πηγαίνω για ψώνια!!!!!!!!!!! Απίστευτο ε;;;;;;;;;;;;;;;  Μου αρέσει πολύ να έχω καινούργια πράγματα, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου  να πηγαίνω εγώ να τα ψωνίζω !!!! Ισως γιατί σχεδόν ποτέ δεν βρίσκω παρέα για ψώνια, ή γιατί αν και όταν οι συνθήκες (χρήματα) το επιτρέψουν και το αποφασίσω, αρχίζουν όλοι: "θα αργήσεις;;;" "μην αργήσεις, να έρθεις γρήγορα...!!!". Ε αν είναι να πάω με την ψυχή στο στόμα, δεν πάω καθόλου !!!!!!!!! Εξαιρούνται τα καταστήματα με καλλυντικά, όπου αν μπορούσα θα πήγαινα κάθε μέρα!!!! Μου αρέσουν πολύ όλα, άλλο αν δεν βάφομαι πολύ, μου αρέσουν τα αρώματα, οι κρέμες σώματος κ.λπ.

9. Δεν βλέπω eurovision !!!!!!!!!!!! Έχω να δω από τότε που πήραμε την πρώτη (;;;;;;;) θέση με την Παπαρίζου !!! (Πρώτη ή τρίτη;;;;; δεν θυμάμαι, μην βρίζετε, αφού είπα πως δεν την παρακολουθώ). Δεν την είδα ούτε όταν για την Ελλάδα τραγούδησε ο Σάκης!!!!!!!!!!!! Είχα πάει σινεμά και είχα δει την Τροία (ε είπαμε κούκλος ο Σάκης μας, αλλά εδώ μιλάμε για Brad Pitt και Keneth Branagh !!!!!!!!!

10. Μετά από 20 χρόνια μπροστά σε έναν υπολογιστή και ένα πληκτρολόγιο, δακτυλογραφώ με ταχύτητα αστραπής και με ελάχιστα λάθη, αλλά δεν μπορώ να γράψω πλέον με μολύβι και χαρτί ούτε δυο σειρές!!!! Πιάνεται το χέρι μου από την πρώτη σειρά, αλήθεια λέω! Και κάνω και χάλια γράμματα!!!! 

11. Όταν οδηγώ, θέλω πάντα να ακούω μουσική. Πάντα ! Και είναι από τις ελάχιστες φορές στην ζωή μου που ..... βρίζω !!!!! Είπαμε, καλή - καλή, αλλά αν εγώ περιμένω υπομονετικά στο κόκκινο πίσω από 30 αυτοκίνητα και έρθεις εσύ από δεξιά να περάσεις πρώτος - πρώτος μόλις ανάψει πράσινο, γράφοντάς μας εκεί που δεν πιάνει μελάνι, ε θα τα ακούσεις και να με συγχωρείς. Έχει κι άλλο έξυπνο παιδί δηλαδή σαν κι εσένα η μαμά σου, που περνάς μπροστά από 30 οδηγούς και καμαρώνεις κιόλας;;;;;;;;;;;;;; Ρε ουστ !!!!!!!!

Αυτααααααααααααααααααααα για εμένα!!!!!!!!!!!!!! 

-------------------------------------

Τώρα μην με βάλετε να ψάξω να βρω 11 blogs που και είναι μικρά, και δεν έχουν ξαναπάρει πρόσφατα βραβείο γιατί δεν θα αντέξω, εγώ δεν έγραψα ανάρτηση, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια μαζί έγραψα....

Θα επιλέξω τυχαία κάποια από τα blogs που βρήκα πρόσφατα και έχουν λίγα μέλη.

ΟΣΙΑ ΕΥΧΗ 
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ 
ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ
CROCHETHANDMORE
ΠΛΕΚΤΟΚΟΡΙΤΣΟ
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑΚΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 
Rubies & clouds

Πάω τώρα να τους ειδοποιήσω και με μεγάλη συγκίνηση, ήρθε η ώρα να γράψω σε αυτή την ανάρτηση την λέξη

Τ Ε Λ Ο Σ !!!



26 σχόλια:

  1. Μαρία μου , σ'ευχαριστώ που με βοήθησες για να φτιάξω το δικό μου σπιτάκι. Δεν μπορούσα να σε αφήσω χωρίς βραβείο. Στη Ρόδο να ξαναέρθεις για να συναντηθούμε και από κοντά. Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σώπα βρε Σταματία, σιγά την βοήθεια! Χαρά μου να κάνω ότι μπορώ, κι εμένα με έχουν βοηθήσει! Στην Ρόδο θα ξαναέρθω σίγουρα .... όταν θα έχω χρήματα !

      Διαγραφή
  2. πω πω βραβεια και αποκαλυψεις!!!παγωτο σοκολατα for ever!!! ουτε εμενα μου αρεσει να πηγαινω στα μαγαζια και εννοειται και σουπερ μαρκετ να παω με ρωτανε αν θα αργησω!!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ να! Κι άλλη μια γυναίκα που δεν της αρέσουν τα ψώνια! Νόμιζα πως ήμουν σοβαρή περίπτωση, ετοιμαζόμουν να πάω στον γιατρό να με κοιτάξει!
      Φιλιααααααααα

      Διαγραφή
  3. Πωπω βρε Μαρία, όλα τα είπες! Μπράβο σου για τα βραβειάκια, σου αξίζουν και με το παραπάνω!
    Χαρηκα που έμαθα μερικά παραπάνω πράγματα για σένα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, είναι να μην πάρω φόρα!!!!!!!!! Τώρα βλέπω κάποια νέα blogs που θα ήθελα να δώσω τα βραβεία και χθες το βράδυ δεν τα σκέφτηκα.... κρίμα.... Αλλά εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτηκα και δεν είχα χρόνο να το ψάξω περισσότερο....

      Διαγραφή
  4. ε νομιζω οτι εισαι οπως σε περιμενα!εισαι πολυ αληθινη-βγαινει αυτο μεσα απ'τις αναρτησεις σου!μπραβο για τα βραβεια σου. οσκαρικη μαρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσκαρική Μαρία ..... αχαχαχχχχ
      Είμαι ακριβώς όπως με βλέπεις! Δεν μπορώ να κρυφτώ ούτε εδώ μέσα !!!! Δεν μπορώ να πω ψέματα! Αν το κάνω, θα με καταλάβεις από χιλιόμετρα μακρυά.... Νομίζω πως είναι βασικό τόσο και στην καθημερινότητα όσο και στο blog που διατηρεί ο καθένας μας να λέει μόνο αλήθεια, γιατί αν κάνει διαφορετικά, κάποια στιγμή θα φανεί.

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια γαι τα βραβεία σου!! Πολλά κοινά!! Αυτό με τα ψώνια δεν το έχω βέβαια...αλλά όποτε θες κανονίζουμε μια βόλτα στα μαγαζια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου βρεις ποιος θα κρατήσει τους μπόμπιρες φύγαμε!!!!!!! Αλλά να μην μας ψάξει κανείς ε;

      Διαγραφή
  6. Μαρία μου, τα βραβεία σου είναι μια χειροπιαστή ένδειξη εκτίμησης που σου έχουμε και πώς μας αρέσει αυτό που κάνεις, γιατί το κάνεις καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τοκ τοκ τοκ. Να περάσω;
    Γεια σου Μαράκι μου με τις αποκαλύψεις σου! Καλά, για τηγανητές πατάτες και σοκολάτα τρελαίνομαι και εγώ, έτσι; Τι μου θύμισες τώρα. Και έχω να φάω τηγανητές πατάτες, εβδομάδες. Μου άνοιξες την όρεξη!

    Καλώς σε βρήκα φιλενάδα (μετά την ολιγοήμερη απουσία μου από την μπλογκόσφαιρα) και συγχαρητήρια για τις πολλαπλές βραβεύσεις σου! Έτσι είναι, αν είσαι αγαπητή, σαρώνεις τα βραβεία...

    Φιλάκια πολλά και άντε, να τα πούμε από κοντά. Μου λείψατε όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Ασπασία από τις εξοχές!!!! Τι καλά που περάσατε!!!!! Είδα και μια φώτο με τον Θοδωρή σου και είσαστε και οι δύο υπέροχοι, λάμπετε!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ Μαρία μου! Αυτή η φωτογραφία είναι από τις αγαπημένες μου :)

      Διαγραφή
  8. Να μπώ??? Πάντως ήρθα και μου φαίνεται οτι θα μείνω. Ωραιο το Μεγαλώνω Μεγαλώνεις, αλλά΄ εγώ οσο μεγάλωσα, μεγάλωσα. Τωρα λέω να σταματήσω να μεγαλώνω, φτάνει τόσο.
    θα τα λέμε Μαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπες καλέ, τι ρωτάς,ανοιχτά είναι!!!! Να φτιάξω καφέ;;;;; Βρήκες το μυστικό για να σταματήσεις να μεγαλώνεις;;;;;; Για πες, για πες....

      Διαγραφή
  9. Σου αξίζουν τόσα και ακόμα περισσότερα!!
    Μου αρέσουν οι αποκαλύψεις, σε μάθαμε λίγο παραπάνω!! :) Μπορώ αν θέλεις να σε βοηθήσω να ξεπεράσεις το 8.. πολύ άνετα!! Δεν είμαι υπερκαταναλωτική, αλλά τρελαίνομαι για βόλτες στα μαγαζιά και ψώνια όσο μπορώ με εγκράτεια! Όποτε θέλεις παρεούλα πάρε με! Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σάρωσες στα βραβεία!!! Αυτό δείχνει πόσο αγαπητή είσαι και πόσο καλά γράφεις "το ημερολόγιό σου"!!!
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταματήστε καλέ, με κακομαθαίνετε! Νίκη μου σ' ευχαριστώ πολύ - πολύ! Είσαι πολύ γλυκιά!

      Διαγραφή
  11. Συγχαρητήρια για τα βραβεία σου Μαρία!!! Αξίζεις κι άλλα πολλά!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και σου χρωστάω δώρο γενεθλίων. Το βρήκα. Τηγανητές πατάτες με παγωτό σοκολάτα με κομματάκια και σιρόπι σοκολάτας:) και επειδή δεν σου αρέσουν τα ψώνια και εγώ τα λατρεύω, θα μου δώσεις 1000 ευρώ να σου πάρω ότι θες!!!!
    Εισαι μια γλύκα!! Αξίζεις ολα τα βραβεία!!!! Πολλά πολλά συγχαρητήρια Μαράκι μου οσκαρικό και βραβευμένο!!! Άκου πήγε στην Τροια και παράτησε Σάκηηηηηηη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αστρονεραϊδούλα μου με συγκίνησες που επέλεξες την άχρηστη Ελληνίδα Μάνα ! Θα σου πλέξω ένα μπαούλο σεμεδάκια να στολίσεις όοοολο το σπίτι σου και να αφήσεις και προίκα στα παιδάκια σου!!!!!

    Συγχαρητήρια για τα βραβεία σου, τα αξίζεις και με το παραπάνω!

    Πολλά πολλά φιλιά!!!! <3

    ΠΙ ΕΣ: Θες να σου πλέξω και καμιά κουρτίνα βελονάκι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........