Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ .... ΚΑΙ ΝΥΧΤΑΣ !

Είναι άλλο ένα καυτό πρωινό του Ιουλίου, λίγο πριν τις 10.00 … Κατά προτίμηση καθημερινή, όχι Σαββατοκύριακο. Βρίσκομαι στο αυτοκίνητο. Το ραδιόφωνο παίζει «Μελωδία fm» (Εσύ μπορείς να ακούς ότι θες. Εδώ είναι το δικό μου όνειρο. Το δικό σου μπορείς να το προσαρμόσεις ανάλογα….).   Οδηγώ στην Λ. Μαραθώνος και ο δρόμος είναι άδειος (είπαμε, όνειρο είναι.....)
Τα παιδιά κάθονται ήσυχα στο πίσω κάθισμα, δεμένα με τις ζώνες τους και χαζεύουν έξω από τα παράθυρα. Όχι, δεν τσακώνονται, δεν φωνάζουν, δεν ενοχλούν ο ένας τον άλλον! Μετά από λίγη ώρα φτάνουμε στην παραλία του Σχοινιά. Ξεφορτώνουμε και στήνουμε την ομπρέλα μας ακριβώς μπροστά στην θάλασσα…. 
Η θάλασσα είναι λάδι…. Τα παιδιά έρχονται να βάλουν αντηλιακό και καπέλο με την πρώτη φορά που το ζητάω και μετά παίζουν ήσυχα στην θάλασσα. Ο Βασίλης παίρνει τα βατραχοπέδιλα και την μάσκα του και βουτάει. Σαν παιδί κάνει κι αυτός με την θάλασσα …. Τρελαίνεται να μαζεύει κοχύλια, αστερίες και αχινούς!

Το ψυγειάκι μας είναι εφοδιασμένο με τραγανό καρπούζι, βελούδινα ροδάκινα, μπισκότα,  και δροσερό νερό. Βάζω κι εγώ το αντηλιακό μου με άρωμα καρύδα, ξαπλώνω στην χνουδωτή μου πετσέτα που μοσχοβολάει μαλακτικό με άρωμα πράσινο μήλο (!) και διαβάζω το βιβλίο μου. Ακούγονται οι χαρούμενες φωνές των παιδιών που παίζουν με το νερό. Σηκώνω το βλέμμα μου και τα βλέπω… Ναι! Φοράνε ακόμα τα καπέλα τους! Ρίχνω μια ματιά και στον …. βουτηχτή μου. Ξεχωρίζω μέσα στους ιριδισμούς του διάφανου νερού τον παφλασμό από τα βατραχοπέδιλά του.  Συνεχίζω το διάβασμα…  Κάποια στιγμή σηκώνομαι, πλησιάζω τα παιδιά. Τους ανανεώνω το αντηλιακό και παίζω μαζί τους στο νερό.  Τα χειλάκια τους έχουν αρχίσει να μελανιάζουν.
Βγαίνουν από την θάλασσα με την πρώτη φορά που τους το ζητάω, καθόμαστε λίγο στον ήλιο και τρώμε τα φρούτα μας. Φτιάχνουμε κάστρα στην άμμο και έρχεται και ο Βασίλης να μας δείξει τα κοχύλια που βρήκε …
Παίζουμε λίγο ακόμα  όλοι μαζί …. Μεσημέριασε και πεινάμε…  Μαζεύουμε σιγά – σιγά τα πράγματα και φεύγουμε. Φτάνουμε σπίτι. Κάνουμε ένα γρήγορο ντους και καθόμαστε για φαγητό. Τρώμε χωρίς γκρίνιες και μετά τα παιδιά παίζουν επιτραπέζια και εμείς ρίχνουμε έναν υπνάκο
Ξυπνάμε, πίνουμε καφεδάκι, τα παιδιά παίζουν, εγώ ψιλομαζεύω (ε είπαμε, όνειρο - όνειρο αλλά μην το κάνουμε και αχούρι το σπίτι!) και μετά κάθομαι στην βεράντα να πλέξω. Το γιασεμί και το δειλινό μοσχοβολάνε. Το τηλέφωνο χτυπάει και είναι οι φίλοι μας που προτείνουν θερινό σινεμά. Ετοιμαζόμαστε και σε λίγη ώρα βρισκόμαστε με την παρέα μας.
Καθόμαστε, τα φώτα σβήνουν και στην οθόνη εμφανίζεται ο Μπαζ από το “Toy story”. Όλοι μαζί, βλέπουμε κινούμενα σχέδια, τρώμε ποπ – κορν, ο Βασίλης με κρατάει αγκαλιά και γελάμε ….. Γελάμε κι εμείς σαν τα παιδιά, που τα μάτια τους λάμπουν από χαρά και ενθουσιασμό…
Η ταινία τελειώνει, φεύγουμε και τα παιδιά τα παίρνει ο ύπνος στο αυτοκίνητο. Φτάνουμε σπίτι, ο Βασίλης σηκώνει ….. τα οικογενειακά βάρη και τα βάζει στα κρεβάτια τους…
Καθόμαστε στην βεράντα αγκαλιασμένοι, κοιτάζουμε τον έναστρο ουρανό και κάνουμε σχέδια …. Ναι ρε γαμώτο, σχέδια. Γιατί είμαστε ακόμα νέοι και έχουμε δικαίωμα στο όνειρο …. στο δικό μας όνειρο ….. για την δική μας ζωή!

Αυτό είναι το δικό μου όνειρο. Να μπορώ να περάσω κάποιες στιγμές με την οικογένειά μου, απλές αλλά ξένοιαστες. Να περάσουμε μια μέρα χωρίς να μιλήσουμε για κρίση, γκρίνια, απλήρωτους λογαριασμούς, τηλέφωνα από τράπεζες. Χωρίς να πρέπει να παρακαλάω για να πληρωθώ τον Δεκέμβριο ενώ έχει φτάσει Μάιος και μάλιστα να θεωρούμαι και προνομιούχος που έχω ακόμα δουλειά κι ας μην πληρώνομαι. Να μπορώ να βάλω βενζίνη στο αυτοκίνητο και να πάω μια βόλτα 30 χλμ. από την Αθήνα. Δεν θέλω να πάω πολυήμερο ταξίδι, ούτε να μείνω σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Θέλω μια γωνίτσα στην παραλία του Σχοινιά… Κι ένα θερινό σινεμά…. για να γελάσω πάλι σαν παιδί ….

28 σχόλια:

  1. Τι ωραίο όνειρο...απέχει λίγες εβδομάδες ίσως από το να γίνει πραγματικότητα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα όμως που εγώ τώρα κάνω σαν πεισματάρικος μικρός άνθρωπος (!!!) και το θέλω ΤΩΡΑ !!!

      Διαγραφή
  2. πραγματικά ονειρο!!χαχα αχ ειναι πολυ κοντα στο δικο μου ονειρο!!σου ευχομαι να γινει πραγματικοτητα!! Ενα πουλακι μου ειπε πως εχεις γενεθλια σημερα!!Χρονια σου πολλα!!!!Οτι επιθυμεις σου ευχομαι!!!Σημερα εχω κι εγω γενεθλια και εχω και Giveaway για λιγες ακομα ωρες!!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουκουβάγια ήταν το πουλάκι;;;;;;;;;; Από το στόμα σου και του Θεού το αυτί κοριτσάκι μου..... Έχω πήξει όλον τον Χειμώνα! Θέλω Καλοκαίρι - Θάλασσα ΤΩΡΑ!

      Διαγραφή
    2. οχι κουκουβαγια,η Δημητρουλα ηταν!!!αντε να ξεκινησουμε τα μπανακια αλλα οπως τα περιγραφεις!!χωρις γκρινιες και τα λοιπα!!!φιλακια

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θέλω και εγώ να έχω μια μέρα χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς τη μουρμούρα του Λευτέρη που τώρα τελευταία είναι όλο και πιο συχνή.
    Χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου , να είσαι πάντα ευτυχισμένη. Το βραβείο που σου χάρισα το παρελάβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σου!!! Πήρα βραβείο;;;;;;;;;; Και δεν το πήρα χαμπάρι;;;;;;;;; Απαπαπαααααααααα τρέχω να παραλάβω!!!!

      Διαγραφή
  4. α ρε κορίτσι..ποσο σε νιώθω..Κι εγώ έτσι απλήρωτη..ονειρεύομαι μόνο...Που θα πάει θα βγει και κανένα όνειρο αληθινό...
    Και τι βλέπωωωω...γενεθλιάζεις;;;; Χρόνια πολλά Μαράκι μου!!! Να είσαι πάντα τυχερή και γελαστή!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδάκι, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!!! Που θα πάει, θα βγει και το δικό μας όνειρο αληθινό. Αχ να αράξω σε μια παραλίααααααα!!!!! Πολλά ζητάω;;;;;;;;

      Διαγραφή
  5. Πολύχρονη και ότι επιθυμείς!! Απανταχού διαδικτυακές φιλενάδες μου σας καλώ στο εξοχικό. Είναι το μόνο όνειρο που μπορώ να βοηθήσω να πραγματοποιηθεί. Τα άλλα με τα ήσυχα παιδιά, εγω να διαβάζω και να πλέκω, χωρις γκρίνιες κτλ τα ονειρεύομαι και εγώ μαζί σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μανούλα σ' ευχαριστώ πολύ - πολύ! Να χαίρεσαι κι εσύ τα παιδάκια σου. Μα αυτά ονειρεύομαι!!! Ησυχίααααα, ηρεμίααααα.... αχ ελάτε να ονειρευτούμε όλες μαζί!!! Οσο για το εξοχικό, ελάτε και στο δικό μας. Για ησυχία δεν υπόσχομαι, γιατί εκτός από την δική μας φασαρία, έχουμε και φασαριόζους γείτονες που ακούνε όλη μέρα Μητροπάνο (τον οποίο λατρεύω, αλλά όχι όλη μέρααααααα!!!)

      Διαγραφή
  6. αυτο το ονειρο μας εμεινε, το οποιο δεν κοστιζει, οποτε μπορουμε να το κανουμε σε μεγαλες ποσοτητες.Προσθετω λοιπον στο ονειρο σου οτι αυτη η μερα που περιεγραψες, ηταν η ημερα των γενεθλιων σου και οσο ρεμβαζατε με τον αντρα σου στη βεραντα, βγαζει απ'την τσεπη του 4 εισιτηρια για εξωτικο προορισμο π.χ.καραιβικη, νησια πουκετ, ή οτι σ'αρεσει και ευθυς την επομενη μερα φευγεται οικογενεικως για εικοσαημερες διακοπες σε ξενοδοχειο α' κατηγοριας, με αεροπορικα vip!!!!
    ΟΧΙ!στα ονειρα δεν θα κανουμε ουτε εκπτωσεις, ουτε τσιγκουνιες!!!!
    χρονια σου πολλα, να ονειρευεσαι παντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαράκι μου πολύχρονη, σε αγαπώ πολύ!
    Μαρία μου γλυκιά πόσο λατρεύω τις αναρτήσεις σου. Πάντα γελάω αλλά και λησμονώ...
    Βρε μπας κι επηρεαστηκες απο μενα;
    Θέλω διακοπές ΤΩΡΑ!
    Φιλιά πολλά και μια σφιχτή αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γέλασα εκεί που ψιλομαζεύεις το σπίτι, όνειρο ... όνειρο αλλά μη το κάνουμε κι αχούρι, καλό !!!
    Πλησιάζει ο καρός μην ανησυχείς.
    Απλά οταν έχουμε κουραστεί πολύ , όταν έχουμε μπαφιάσει οι τελευταίες μέρες να μας φαίνονται αιώνας.
    Και είπαμε θα βρεθούμε, υπόσχεση;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αχ ειναι σαν να με διαβαζω! και οπως γινεται και με τον εαυτο μου, μετα με πιανει θλιψη! με πιανει θλιψη γιατι φτασαμε να κανουμε ονειρα για τα αυτονοητα! και θυμωνω και τα περνω και κρανιο και θελω να παρω φορα να τα σπασω ολα που λενε και τα ''κιτρινα ποδηλατα''! αλλα επειδη η μερα ειναι σημαντικη σημερα -ξερεις εσυ- θα σου προτεινω μονο το εξης: με τις πρωτες ζεστες να κανονισουμε ολοι μαζι εκδρομουλα στο Σχοινια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία μου πολύχρονη! Όταν σε πιάνουν αυτές οι σκέψεις και κάνεις όνειρα που ξέρεις ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν, κλείσε τα μάτια, πάρε μια βαθειά ανάσα και σκέψου πόσο τυχερή είσαι που έχεις την οικογένειά σου, υγεία και αγάπη...Στο υπόσχομαι, θα αισθανθείς καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις, έχει πει ο Ουόλτ Ντίσνευ!!!!
    Δεν σταματάμε να κάνουμε όνειρα λοιπόν. Όνειρα που μπορουν να γίνουν πραγματικότητα αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε!!!
    Σινεμαδάκι και ενα κασόνι μπύρες μπορώ να στα πραγματοποιήσω!!! Πες μου μέρα κ έρχομαι να σε πάρω! Θα πάρουμε και όποιες σινεφιλ φιλενάδες έχουμε και φύγαμεεεεεεεεε
    Α και μπανάκι οικογενειακό χαλαρά το κανονίζουμε! Το βιβλιο άσ'το σπιτι. Δεν προκειται να διαβάσεις με εμενα την πολυλογού στην εικόνα:)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα!! Ναι αυτά τα αυτονόητα είναι που ονειρευόμαστε όλοι... Αυτά ακριβώς, λίγη ησυχία, λίγος ρομαντισμός, μια θαλασσινή ανάσα. Γιατί πήξαμε εδώ μέσα στη μουντάδα και τη γκρίνια, της πρωτεύουσας και της τηλεόρασης! Για τα γενέθλιά σου σου εύχομαι το όνειρό σου να γίνει πραγματικότητα σύντομα και να γελάς κάθε μέρα σαν μικρό παιδί! Κι αν θες παρέα, έρχομαι κι εγώ στο θερινό σινεμά! Έχω χρόνια να πάω... Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά και από εδώ. Τώρα αμα εγώ πω και μετα ξυπνησες θα το παρεξηγήσεις; Γιατι βρε παιδί μου αυτά τα απλά πράγματα δεν συμβαίνουν ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πέρασα να ευχηθώ για τις μέρες που πέρασαν και έπεσα πάνω στο ομορφότερο όνειρο. Τοέχω δει κι εγώ και το έχω ζήσει περίπου αλλα θέλω ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!! ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ. ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ομορφο ονειρο!!! Παντα τετοια και....πραγματικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαράκι μου εγώ ένα απλό, μικρό βραβειάκι μπορώ να προσφέρω για την εκτίμηση μου στο όμορφο blog σου και σε όσα μοιράζεσαι μαζί μας , με τον δικό σου ιδιαίτερο τρόπο! Έλα, να παραλάβεις και θα φτιάξουν όλα που θα πάει!!! Χρόνια πολλά για σήμερα!!! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ονειρευτείτε κορίτσια ...για να μη χανόμαστε!!! Μόνο καλό μπορεί να μας κάνει!!!Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με μεγάλη μου χαρά σου προσφέρω κάποια βραβειάκια γιατί νομίζω τα αξίζεις! Πέρνα από μένα να τα πάρεις!
    http://ergahandmade.blogspot.gr/ Χρόνια σου πολλά και καλή εβδομάδα! Το μπλογκ σου είναι υπέροχο!!! φιλάκια ελπίζω να τα λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ συγκινήθηκα λίγο, ένα παράπονο μ'έπιασε κι ας είμαι τώρα στο εξοχικό.. Κι εγώ γι'αυτό ήρθα, για 3-4 ξέγνοιαστες μέρες! Μακάρι να το πραγματοποιήσεις το όνειρο, είναι εφικτό πάντως! Βάλτο στο πρόγραμμα..αλλιώς από μόνο του δεν γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαρία μου στο εύχομαι να το πραγματοποιήσεις πολύ σύντομα!! Είναι στο χέρι μας να γίνουμε ευτυχισμένοι με απλά πράγματα.. Όλα εξαρτώνται από τις επιλογές μας και τις προτεραιότητές μας!
    Επειδή δε μπορούν να είναι όλα ρόδινα ποτέ, πάντα θα έχουμε υποχρεώσεις και ζόρια, μπορούμε τουλάχιστον τις ώρες που θέλουμε να ηρεμούμε και να περνάμε ωραία να μην σκεφτόμαστε ό,τι μας στεναχωρεί..Να παίρνουμε δυνάμεις και μετά να προσπαθούμε για το καλύτερο,για να βελτιώσουμε τις συνθήκες! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πωωωω..τι μου εκανες τώρα! Σε εχω στην καρδια μου κοριτσι μου <3 Ευχομαι για σενα πολλα ονειρα να βγουν αληθινα, τοσο μικρα και σπουδαια αλλά και άλλα μεγάλα και επισης σημαντικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........