Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Κάθε βελονιά και μια ευχή!

"Κάθε βελονιά και μια ευχή". Αυτά ήταν τα λόγια που είχα γράψει στην κάρτα που συνόδευε το πρώτο μου χειροποίητο δώρο. Ήταν μια μπεμπέ κουβερτούλα, η πρώτη που είχα πλέξει στη ζωή μου με βελονάκι. Ήταν για το -τότε- νεογέννητο μωρό της φίλης μου της Μάχης και πραγματικά είχα βάλει σε αυτό όλη την αγάπη μου και την θετική μου σκέψη! Φυσικά αφού ήταν το πρώτο μου πλεκτό, είχε τα λάθη του και ίσως εάν το έβλεπα τώρα θα το ξήλωνα και θα το ξαναέπλεκα από την αρχή, εκείνη τη στιγμή όμως δεν είχε καμία σημασία για εμένα. Ήταν κάτι που το έφτιαξα με τα χέρια μου και φυσικά ήμουν ενθουσιασμένη!

Από τότε, δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να πλέξω, έχουν πλεχτεί πολλάααα μέτρα κουβάρια (και έχουν ξηλωθεί άλλα τόσα...) και τα μισά τουλάχιστον από αυτά που έχω φτιάξει, τα έχω χαρίσει. Πολλά μάλιστα πάνω στον ενθουσιασμό να τα τελειώσω και να τα δώσω στους παραλήπτες τους,  έχω ξεχάσει να τα φωτογραφίσω, πράγμα που πολύ με εκνευρίζει, ειδικά όταν θυμάμαι ότι δεν "τράβηξα" φωτογραφίες, όταν τα δωράκια έχουν πια παραδοθεί από εμένα ή ταξιδεύουν με το ταχυδρομείο...

Φυσικά, τα πιο χαριτωμένα και ζουζουνιάρικα πλεκτά, είναι αυτά για τα μωρά και τα παιδιά! 

Κουβερτούλες...










Σκουφάκια....




Κουκλίτσες...



Και όταν θέλω να κάνω διάλειμμα από το πλέξιμο, το ρίχνω στο μετρητό κέντημα!





Σήμερα έχουν την τιμητική τους τα μπεμπέ (όσα θυμήθηκα να φωτογραφίσω δηλαδή, γιατί τα περισσότερα, είπαμε......). Σε άλλη ανάρτηση θα σας δείξω τα πλεκτά δώρα των "μεγάλων" !

Είναι τόσο όμορφο να δημιουργείς και ειδικά να φτιάχνεις κάτι για κάποιον άλλο! Γιατί πάνω απ' όλα, όταν προσφέρεις κάτι που έχεις δημιουργήσει εσύ ο ίδιος, προσφέρεις ΑΓΑΠΗ ! Δεν έχει σημασία αν δεν είναι τέλειο. Σημασία έχει ότι έφτιαξες κάτι ξεχωριστό, για κάποιον που θεωρείς ξεχωριστό!


7 σχόλια:

  1. Πόσο συμφωνώ μαζί σου Μαρία! Τα πλεκτά σου κρύβουν τόση αγάπη μέσα τους που δε θα μπορούσε κανένα αγοραστο να τα φτάσει! Πιστευω οτι τα χειροποιητα δωρα, ακομη και τα πιο ερασιτεχνικά που υπάρχουν κουβαλούν την μεγαλύτερη αξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις απολυτο δικιο. Σημασια εχει η πραξη και οχι το δωρο. Καλως ηρθες πισω και ελπιζω να μεινεις! Περιμενω να δω τα δωρα των μεγαλω ! Μην ξεχασεις! Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή δεν είναι άλλωστε και η αξία του χειροποίητου? Οι μικρές ατέλειες είναι αυτές που τελειοποιούν ένα αριστούργημα. Χρυσά είναι τα χεράκια σου Μαρία μου, μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχουν ωραιότερα δώρα από τα χειροποίητα! Καλώς ήρθες πίσω στον κόσμο μας. Περιμένω με αγωνία τα επόμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξία ανεκτίμητη τα χειροποίητα Μαράκι μου! Μπράβο σου, πολύ όμορφα όλα! Μας είχε λείψει το γράψιμο σου...φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν το χειροποίητο δεν είναι τίποτε και αυτή η ανάρτηση είναι η πιο τρανή απόδειξη. Καλή αρχή αναρτήσεων Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπαμε τα χειροποίητα και φυσικα καμαρωνουμε για το σκουφακι μας που φιγουραρει πιο πανω...χεχεχε.. Πολλα φιλια Μαρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........