Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Mompiles για την "Ελπίδα".

Πριν από αρκετές μέρες, η Μένια από το karkinaki.gr, πρότεινε στα μέλη της ομάδας μαμαδο-blogs του facebook, που έχει δημιουργήσει η φίλη μου η Μάχη από το mommasdailylife, να φτιάξουμε busy bags για τα παιδάκια του ογκολογικού παίδων, Μαριάνα Βαρδινογιάννη, "Ελπίδα" και συγκεκριμένα για την κλινική του ΚΕΘ (Κέντρο Ειδικών Θεραπειών). Κάθε τσαντούλα θα περιέχει τρία παιχνιδάκια που θα έχουμε διαλέξει εμείς. 

Με πολύ χαρά και αγάπη σκέφτηκα λοιπόν το ένα από αυτά που θα προσφέρω εγώ, να είναι υλικά για να φτιάξουν τα παιδιά τα δικά τους mompiles και να στολίσουν το χώρο τους. 


Την ιδέα δανείστηκα από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, που για την γιορτή της μητέρας, κάλεσαν τα παιδιά μας, τους έδωσαν υλικά και τους έδειξαν πως να φτιάξουν mompiles για να μας τα χαρίσουν.

Αφού λοιπόν προμηθεύτηκα τα υλικά μου....


σκέφτηκα ότι δεν ήταν ωραίο να τα προσφέρω με τις συσκευασίες, έτσι με παρέα τη μικρή μου βοηθό, τα μοιράσαμε σε διαφανή κουτάκια...





 Που για να τα κάνουμε ακόμα πιο χαρούμενα, κολλήσαμε στα καπάκια τους ματάκια...


Συμπλήρωσα και τα απαραίτητα κορδόνια και κορδέλες....


Και με λίγες κορδέλες για έξτρα χρώμα ήταν έτοιμα !!!




Ήταν όμως εύκολο για ένα παιδί να φτιάξει αυτό που εγώ φανταζόμουν; Έδωσα λοιπόν στη μικρή μου αντίστοιχα υλικά, της εξήγησα με λίγα λόγια τι να κάνει και ..... ταραταααααααααααα!!!! Μια χαρά το έφτιαξε! 

Αρχικά χρησιμοποιήσαμε αυτά τα ξυλάκια που βρήκα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά γλωσσοπίεστρα ή ότι άλλο παρόμοιο έχετε. 


Με λίγες σταγόνες κόλλα, ενώστε τα δύο ξυλάκια μεταξύ τους, σχηματίζοντας έναν σταυρό. Αφήστε το στην άκρη λίγα λεπτά να στεγνώσει καλά η κόλλα.



Θα χρειαστείτε 4 κομμάτια χρωματιστό κορδόνι ή νήμα. Προσέξτε να είναι λεπτό για να μπορεί να περάσει μέσα από τις χάντρες, αλλά να είναι και ανθεκτικό για να μην κόβεται εύκολα. Το πόσο μακρύ θα είναι, εξαρτάται από το πόσο μακρύ θέλετε να είναι το mompile σας. Υπολογίστε όμως και μερικά εκατοστά επιπλέον για τους κόμπους. Ξεκινήστε δένοντας στη μια άκρη από το ξυλάκι, ένα κομμάτι κορδόνι. 
  

Αρχίστε να περνάτε μία - μία της χάντρες, τα κουμπιά, τα κουδουνάκια, τα υφασμάτινα λουλούδια, τα στολίδια και ότι άλλο έχετε επιλέξει και να στερεώνετε κάθε ένα από αυτά με έναν κόμπο. Μία απόσταση περίπου 3-4 εκατοστά του ενός από το άλλο είναι καλή. 

Προσπαθήστε να βάλετε τα μεγαλύτερα στολίδια όσο πιο χαμηλά μπορείτε. Μικρά χρωματιστά κουμπιά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ανά τριάδες για περισσότερη αντίθεση στο χρώμα.


Όταν έχετε στερεώσει και στις τέσσερις άκρες κορδόνια με παιχνίδια, είναι έτοιμο! Δέστε από πάνω μια κορδέλα και κρεμάστε το όπου σας αρέσει!






Δεν είναι γλύκα;;;;;

Θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανάρτηση για το πως να φτιάξεις τις δικές σου memo cards, που έφτιαξα για τον ίδιο σκοπό. Το τρίτο παιχνίδι βρίσκεται ακόμα.... σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν σας λέω..... σύντομα θα μάθετε!





10 σχόλια:

  1. Μπράβο Μαράκι μου και σε σένα και στη βοηθό σου φυσικά! ¨Ομορφο είναι να μαθαίνουν να προσφέρουν από μικρά! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μου αρέσουν!! Μπράβο σου- και στη μικρή βοηθό σου φυσικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμα εισαι δημιουργική καρδιά μου φτιάχνεις θαύματα και εσύ είσαι! αυτά τα ξυλάκια που λες τα έχει και στα τζαμπο, τα έχω προμηθευτεί πάμπολλες φορές! Με το καλό να ταξιδέψουν οι τσαντούλες σου γι αυτόν τον άγιο σκοπό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Μαράκι τι παιδί είσαι εσύ!!!
    Παρόλο που εργάζεσαι, πάντα βρίσκεις χρόνο να κανεις καλές πράξεις:)
    Ειναι πανεμορφα οσα φτιαξατε για τα παιδάκια στα νοσοκομεία και μας εδωσες ιδέες και εμας.
    Μπράβο σας μαμα και τέκνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι καταπληκτικά που γίνανε! Χαρούμε και χρωματιστά! Μπράβο Μαράκι!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........