Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Με γεια σου μωράκι !!!

Έχει γίνει παράδοση πλέον, για όποιο μωρό γεννιέται στην τρελοπαρέα μας, να πλέκω μια κουβερτούλα. Έτσι λοιπόν δεν μπορούσα να αφήσω το μωράκι της Γεωργίας που θα γεννιόταν καταχείμωνο, Γενάρη μήνα, χωρίς μια ζεστή και απαλή «αγκαλίτσα» για να χουχουλιάζει !!!

Λίγο όμως οι ιώσεις που περάσαμε οικογενειακώς, λίγο οι γιορτές και οι προετοιμασίες, λίγο τα διαβάσματα για τα διαγωνίσματα των παιδιών, το πλέξιμο έμεινε πίσω. Και μπορεί η δική μου εσάρπα και η κουβέρτα της κόρης μου να μπορούν να περιμένουν για να τελειώσουν και να χρησιμοποιηθούν….. του χρόνου, η κουβερτούλα του μπέμπη όμως, έπρεπε να τελειώσει. Και για να τελειώσει……. έπρεπε να …. αρχίσει !!!!

Έλα όμως, που το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου, αφού είχαμε πια φάει την γαλοπούλα (και πολλά άλλα) είχαμε πάει βόλτες και είχαμε παίξει επιτραπέζια, συνειδητοποίησα πως όχι μόνο δεν την είχα αρχίσει, ούτε καν το νήμα δεν είχα αγοράσει! 

Και αγχώθηκα!  Γίνεται να γεννήσει η κοπέλα και να μην είναι έτοιμη η κουβερτούλα;;;; Α πα παααααααααααααα!!! Και δώσ’ του στριφογύριζα στο κρεβάτι, λες και με το στριφογύρισμα και τα ουφ και ουφ θα κατάφερνα κάτι !!! Πολύ άγχος σας λέω !!!!  Και  τελικά από το άγχος και το στριφογύρισμα, με έπιασε το στομάχι μου (καλά, μπορεί να έφταιγαν και τα τρία κομμάτια τυρόπιτα που έφαγα πριν κοιμηθώ…. και οι ξηροί καρποί…. και τα δύο ποτήρια μαυροδάφνη που ήπια….). 

Μια και δυο λοιπόν, το επόμενο απόγευμα μόλις σχόλασα, πήρα την τελική απόφαση για το σχέδιο και τα χρώματα, αγόρασα τα νήματα και ξεκίνησα …
  
... με ένα  μικρό τετράγωνο….

....που μεγάλωνε…..


μεγάλωνε…..

...μεγάλωνε….

....άλλαζε χρώματα….

και τελικά έγινε…. έτσι !!!!



Τελικά τσάμπα το άγχος, γιατί η κουβερτούλα τελείωσε πολύ γρήγορα και περίμενε υπομονετικά την ευλογημένη στιγμή που το μωράκι θα ερχόταν στον κόσμο....

Και το βράδυ που γεννήθηκε, χάρηκα τόσο πολύ ... που του έπλεξα κι ένα σκουφάκι ! Και μάλιστα, αυτό είναι και το πρώτο σκουφάκι που έπλεξα με βελόνες !


Με γεια σου μπεμπάκο! Γεωργία μου, να σας ζήσει, να είναι γερό και καλότυχο το μωρό σας και να του πλέξουμε και .... τα προικιά του  !!!

Με αγάπη,

Μαρία











18 σχόλια:

  1. Χίλια χίλια ευχαριστώ ολόψυχα, με κατασυγκινησες. Είναι υπέροχα λατρεύω κάθε τι χειροποίητο κι ειδικά αυτά που έγιναν με τόση αγάπη. Οι ζωγραφιές δε της κόρης σου με έκαναν να βουρκώσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ευχαριστείς μικρή μου; Ήταν πολύ μεγάλη χαρά για μένα να ετοιμάσω κάτι για το μωράκι μας! Να μας ζήσει!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ασπασάκι μου γλυκό, με το καλό να γεννήσεις κι εσύ την τριανταφυλλένια σου!

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου καταπληκτικά είναι. Και το λεμονί στο σκουφάκι τόσο φωτεινό και τόσο χαρούμενο.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου σ' ευχαριστώ. Τα χρώματα είναι πολύ πιο απαλά, ειδικά στο σκουφάκι, αλλά στην φώτο βγήκαν πολύ έντονα. Αλλά κι εμένα το κιτρινάκι μου άρεσε πολύ!

      Διαγραφή
  4. Αστρονεραϊδούλα μου χάρηκα που ανταμώσαμε!!!!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαράκι μου ήταν το πιο όμορφο δώρο που μπορούσες να κάνεις στον μπεμπάκο που έσκασε μύτη μες στα κρύα!
    Το σκουφάκι πολύ πολύ γλυκό! Μπράβο κοριτσάκι είσαι χρυσοχέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώωωω! Ελπίζω το γούστο μας να ταιριάζει με του μπέμπη και να τα συμπεριλάβει στις ενδυματολογικές του επιλογές! αχαχχ

      Διαγραφή
  6. Μαρία είναι πολύ όμορφη και ο μπεμπάκος νομίζω ότι θα την λατρέψει! Μήπως πρέπει και εσύ να κάνεις κάτι με το ταλέντο σου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίνα μου, το ψάχνω.... Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, τις υπόλοιπες καταστάσεις τις ξέρεις.... Μακάρι να το καταφέρω...

      Διαγραφή
  7. Υπέροχη η κουβερτούλα!! Σίγουρα θα τη χαρεί ο μικρούλης!!!!!! Έχω κι εγώ μια στα σκαριά για τον μπέμπη μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλότυχο να είναι το μωράκι. Το σίγουρο είναι πως δε θα κρυώνει. Υπέροχα χρώματα διάλεξες για την κουβερτούλα του.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........