Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Έγινε 10 !

Έχει το όνομα του πεθερού μου ..... και του πατέρα μου !!! Είμαστε βλέπετε τυχεροί αφού και οι δύο παππούδες έχουν το ίδιο όνομα! Είναι ψηλός, αδύνατος με ανοιχτά καστανά μαλλιά, μάτια στο χρώμα του ελαιόλαδου και έχει λίγες μικρές χαριτωμένες φακίδες γύρω από τη μύτη. Είναι χαδιάρης, τρυφερός, ευαίσθητος, πονόψυχος και παραπονιάρης..... Μεγάλο πειραχτήρι και ..... ολίγον τσαπατσούλης! Πετάει τα παιχνίδια του δεξιά κι αριστερά και η σχολική του τσάντα είναι πάντα άνω - κάτω, γεμάτη με χαρτάκια, πετραδάκια, ξυλάκια, τάπες, καπάκια και σπασμένα μολύβια. Αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις και ένα μισοφαγωμένο κομμάτι κέικ από το κολατσιό που δεν πρόλαβε να φάει... Συνήθως όταν θέλω να τον βγάλω φωτογραφία μου κάνει κάποια αστεία γκριμάτσα.

Δεν του αρέσει καθόλου το κρέας, οι πατάτες (ούτε τηγανιτές) και το τυρί. Τρελαίνεται για όσπρια, φασολάκια, σπανακόρυζο, μελιτζάνες και άλλα ζαρζαβάτια (είναι δικό μου παιδί αυτό;;;;;). Επίσης, προτιμά την πίτσα από το σουβλάκι και είναι μεγάλος γλυκατζής !

Κάνει πολύ εύκολα παρέες όπου πάει και έχει τρεις αυτοκόλλητους φίλους, τον Οδυσσέα, τον Γιάννη και τον Δημήτρη.  Όταν δει να αδικείται κάποιος, ή να πειράζουν κάποιον, παίρνει το μέρος του αδύνατου.

Λατρεύει τα ζώα και του αρέσει να τα παρατηρεί, είτε πρόκειται για μερμήγκι, είτε για πάνθηρα (το τελευταίο στα ντοκυμαντέρ, όχι από κοντά !!!). Αγαπημένα του ζώα, το δελφίνι, τα γατάκια, ο σκύλος και ..... οι δεινόσαυροι !!!! Τα καλοκαίρια πιάνει τζίτζικες και σαμιαμίδια και μου τα φέρνει να μου τα δείξει όλο καμάρι και μετά δήθεν τυχαία τα αφήνει να έρθουν επάνω μου ! Επίσης, κυνηγάει τις τσούχτρες με μια απόχη! Τις βγάζει έξω, τις μαζεύει σε ένα κουβαδάκι και μετά τις ρίχνει σε ένα πηγάδι στην άμμο !

Απασχολεί πάντα με κάτι τα χέρια του ...  ένα lego, ένα κομμάτι πηλό, χαρτί, χαρτόνι, ξύλο, οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει κάτι.... Αγαπημένα του παιχνίδια τα lego, οι ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές και ..... η αδερφή του. Λατρεύει να την τσιγλάει και να την κάνει τούρμπο! Αν και αγόρι δεν έχει παίξει σχεδόν ποτέ με αυτοκινητάκια! Είναι όμως μεγάλος δεξιοτέχνης, κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να πετάξει τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι, κάτι που και μεγάλος δεν το καταφέρνει εύκολα.

Δεν είναι λάτρης των σπορ, μέχρι στιγμής μόνο το μπάσκετ του αρέσει.

Είναι πολυλογάς και ..... μεγάλος παραμυθάς !!!! Μπορεί να σου λέει ένα ολόκληρο απόγευμα μια ιστορία με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για να αποδειχθεί ένα τεράστιο παραμύθι. Μόνο μην τον βάλεις να το γράψει αυτό το παραμύθι! Μισεί το γράψιμο! Επίσης μισεί την ορθογραφία και την προπαίδεια αλλά αγαπάει την Ιστορία και τα Αγγλικά. Είναι πολύ φιλότιμος, μόλις του κάνεις παρατήρηση κατεβάζει τα μάτια και ζητάει συγνώμη. Οι δάσκαλοί του τον αγαπούν πολύ και έχουν πάντα μόνο καλά λόγια να πουν γι' αυτόν.

Κοντεύει να με περάσει στο ύψος, φοράει παπούτσι νούμερο 38 και αύριο γίνεται 10 χρονών !

 πηγή εικόνας εδώ


Ποιός; Ο γιος μας !!!

Αγοράκι μου, χρόνια σου πολλά ! Να είσαι πάντα γερός και τυχερός στη ζωή σου. Να έχεις πάντα δίπλα σου όλους όσους σε αγαπούν, να σε στηρίζουν και να σε καμαρώνουν. Η ζωή να σου χαμογελάει πάντα. Αλλά ακόμα και αν δεν γίνεται αυτό, εμείς θα είμαστε δίπλα σου.


Σ' αγαπάμε πολύ - πολύ - πολύ  !

Η μαμά και ο μπαμπάς 





16 σχόλια:

  1. Να τον χαίρεστε Μαράκι! Πολύχρονος και ευτυχισμένος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον χαίρεσαι Μαρία μου!! Είναι φοβερό τυπάκι!! Πολύχρονος και τυχερός!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέσα από αυτήν την ανάρτηση τον αγαπήσαμε και εμείς !!!
    Να έχει πάντα υγεία και η τύχη να τον συνοδεύει στην ζωή του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σας ζήσει να τον καμαρώνετε πάντα και για πάντα! Τι υπέροχη ανάρτηση. Μια μέρα θα τη διαβάσει και θα νιώσει τόσο περήφανος με τον τρόπο που τον βλέπει η μαμά του....Φιλιά κι ευχές για το αστέρι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γερός και τυχερός να είναι! Να τον χαίρεστε και να σας χαίρεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να τον χαίρεστε! Πάντα χαμογελαστός και τσαχπίνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρασαν δέκα χρόνια, αλλά είμαι σίγουρη πως τον νιώθεις ακόμα σα σπλάχνο σου! Να τον χαιρόσαστε, όπως και ολόκληρη την οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια σας πολλά να είστε πάντα πολύ ευτυχισμένοι!!!
    Πολύ όμορφη ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε συ Μαρία μου τι υπέροχη ανάμνηστική ανάρτηση ήταν αυτή! Αν και καθυστερημένα σου εύχομαι ολόψυχα να χαίρεστε τον μικρό άντρα της οικογένειεας και όταν με το καλό μεγαλώσει να έχει τα ίδια καλά προσόντα που έχει σήμερα. Να μην χάσει κυρίως την παιδικότητά του.. .δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο! Ενα μεγάλο φιλί στον γιόκα σου!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ναι, είναι ένας μοναδικός, ανεξάρτητος, επαναστάτης, υδροχοός!!! Παρόλο που η κόρη μου εχει "δωθεί", θα ήθελα πολύ τον υιό σου για γαμπρούλη μου:)
    Να τον χαίρεσαι Μαράκι μου περήφανη μάνα!! Να λάμπει πάντα αυτο το γλυκο χαμόγελο στα χείλη του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τον χαίρεσαι .Είναι καταπληκτικό παιδί. Οσο για τη προπαίδεια κάτι θα κάνουμε.χιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να τον χαιρεστε! Να ειναι πάντα γερός, δυνατός και ευτυχισμένος! 10 χρονών ε? Προσπαθώ να φανταστώ τον δικό μου..ακομα ειναι 2,5. Φανταζομαι απο την στιγμη που θα τον φανταστω μέχρι την στιγμή που θα γίνει, θα έχει περάσει ένα λεπτό ακριβώς. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχη ανάρτηση και πίσο συγκινητική... Να ειναι παντα γερός και δυνατός, εχει δυο υπεροχους γονεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........