Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Η ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ Η ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ !

Πριν λίγες μέρες μου έφερε η μαμά μου μια κίτρινη κολοκύθα! Τα παιδιά μόλις την είδαν, άρχισαν να μου ζητάνε να την φτιάξουμε όπως του halloween ! Τι να έκανα; Την έφερε που την έφερε η γιαγιά, θα τη κάναμε που θα την κάναμε πίτα, ε ας την κάναμε και "τερατάκι" κι ας μην γιορτάζουμε το halloween !

Στην αρχή, νόμιζα πως θα με δυσκόλευε πολύ το "άδειασμα". Ομως, μόνο το κόψιμο για το καπάκι ήταν αρκετά δύσκολο. Μόλις έγινε αυτό, (όχι με τόση επιτυχία, γιατί το καπάκι μου έσπασε σε τρία σημεία), πήρα το κουτάλι που σερβίρουμε το παγωτό (δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο) και την άδειασα στο "π" και "φ". 

Πολτοποίησα τα κομμάτια της κολοκύθας στο multi και τα έριξα σε αντικολλητικό τηγάνι με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Πολτοποίησα και ένα κρεμμύδι, το ανακάτεψα με την κολοκύθα και το άφησα να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Μόλις τελείωσαν τα υγρά, έριξα μισό ποτήρι γάλα και το κατέβασα από την φωτιά για να κρυώσει. 

Όταν κρύωσε, έσπασα και χτύπησα καλά 4 αυγά και τα έριξα στο μείγμα. Πρόσθεσα λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι, λίγη τριμμένη φέτα, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, 5 - 6 κουταλιές σούπας αλεύρι και μια κουταλιά βούτυρο lurpak (μου αρέσει το άρωμα, αν δεν το θέλετε, δεν το βάζετε).

Έριξα το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ, πασπάλισα από πάνω με τριμμένο κεφαλοτύρι και το έψησα σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνει χρυσαφί. 

Γιαμμμμμμμμμμμμμμ!!!!

* Μπορείτε να βάλετε ότι τυρί σας αρέσει και σε ότι ποσότητα θέλετε! Άλλοι θέλουν πιο έντονη τη γεύση του τυριού, άλλοι της κολοκύθας! Είναι αυτό που λένε ".... περί ορέξεως.... κολοκυθόπιτα !!!".

Μέχρι να ψηθεί, χάραξα και έκοψα τα μάτια και το στόμα της κολοκύθας, βάλαμε μέσα κεράκια ρεσώ και τα παιδιά ξετρελάθηκαν! Έσβησαν τα φώτα και άρχισαν να μας τρομάζουν! Έβαλαν και την γιαγιά στο παιχνίδι!

Εγώ πάλι, ξετρελάθηκα με την πίτα (το χάσμα των γενεών ;;;;!!!!)









6 σχόλια:

  1. Τέλεια η κολοκύθα σας... τέλεια και η κολοκυθόπιτα!!!! Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα.καλή η πίτα αλλά κι εγώ την κολοκύθα προτιμώ... Μάλλον είμαι μικρή ακόμα εε;;; χεχε πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα πω και εγώ οτι αν και δεν ειμαι φαν της κολοκυθόπιτας, η συνταγή σου μοίαζει πολυ γιαμι γιαμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρία μου, δε μας είπες. Αυτοσχεδίασες για τη συνταγή ή είναι συνταγή της μαμάς σου; Και εμένα η μαμά μου φτιάχνει πολύ καλή κολοκυθόπιτα αλλά μέσα βάζει ρύζι και σταφίδες. Είναι από τις αγαπημένες μου πίτες. Την επόμενη φορά θα της πω να δοκιμάσει να φτιάξει τη δική σου συνταγή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ μου θύμισες την κολοκυθοπιτα που μου εφτιαχνε μια θεία οταν σπουδαζα. Ποσα χρόνια πίσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........