Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΠΩΣ (ΔΕΝ) ΕΒΑΨΑ ΤΑ ΑΥΓΑ και άλλα ....

Μέσα στον πυρετό των προετοιμασιών για το βράδυ της Ανάστασης και το Πάσχα, ήρθα να σας πω τα νέα μας. Τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα, το ίδιο και τα τσουρέκια, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα. Τα βαπτιστήρια μας έχουν τις λαμπάδες τους και τα καινούργια τους ρούχα, οι νονοί μας ήρθαν και μας έφεραν τα δικά μας, οι εξωτερικές δουλειές, ψώνια, s.m. έχουν τελειώσει και το σπίτι είναι καθαρό και στολισμένο.
Φέτος για πρώτη φορά κατάφερα να τελειώσω όλα όσα ήθελα, στην ώρα τους χωρίς να τρέχω μέχρι τελευταία στιγμή. Και έγιναν ..... σχεδόν όλα τέλεια!!!!!!!!!!!!!!! Για την ακρίβεια, όλα .... εκτός από το βάψιμο των αυγών!!!!!!!!!!!!!!!!! Ή τουλάχιστον .... των μισών αυγών!!!!!!!!!!!
Σας μπέρδεψα ε ;;;; Να σας βοηθήσω να καταλάβετε!
Κάθε χρόνο έχω ένα θέμα με τα κόκκινα αυγά! Ενώ τα βράζω ωραία, χωρίς .... απώλειες, μου βάφονται όμορφα κ.λπ., όταν τα τσουγκρίζουμε και έρχεται η στιγμή να τα καθαρίσουμε, είναι ένα δράμα! Τα χέρια μας βάφονται κόκκινα και κατ' επέκταση και τα αυγά που καθαρίζουμε. Δεν μου αρέσει καθόλου όλο αυτό και έχω δοκιμάσει όλες τις βαφές που κυκλοφορούν μήπως και το αποφύγω, αλλά τζίφος.
Φέτος λοιπόν αποφάσισα να βάψω τα αυγά μας με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας βολβούς παντζαριών!

Θα έβραζα τα παντζαράκια ωραία - ωραία και μετά στο νερό αυτό, θα έβαζα τα αυγουλάκια μας να βράσουν και να πάρουν μια ωραία σκούρα κόκκινη απόχρωση! Έτσι έλεγαν όλες οι οδηγίες που είχα διαβάσει. Ωραία ε;;;;;;;; ΑΜ ΔΕ !!!!!!!!!!!!!!!
Καθάρισα τα παντζάρια, τα έκοψα σύμφωνα με τις οδηγίες και τα έβρασα. Το νερό έγινε σκούρο βυσινί και όταν τα έβγαλα, έριξα στην κατσαρόλα μισό ποτήρι ξύδι και βύθισα τα αυγά μέσα στο μπορντοροδοκόκκινο υγρό. Λογικά σε 20 λεπτά θα ήταν έτοιμα!
Δοκιμάζω να βγάλω ένα στα 15 λεπτά και το αυγό από άσπρο είχε γίνει ελαφρύ ροζάκι! "Δεν μπορεί" λέω, "ας τα αφήσω λιγο ακόμα". Πέρασε μισή ώρα, τίποτα. Το ροζάκι - ροζάκι!
Υποχρεωτικά κατέβασα από το μάτι την κατσαρόλα, γιατί αν τα αυγά έβραζαν κι άλλο, δεν θα ήταν πλεόν αυγά αλλά φονικά όπλα και τα άφησα μέσα στο παντζαρόζουμο! Μετά από μια ώρα και ενώ το ροζάκι είχε γίνει γκρι - καφέ αποφάσισα πως ότι έγινε - έγινε και δεν αλλάζει! Τα έβγαλα από το νερό, τα άφησα να κρυώσουν, τα γυάλισα με λαδάκι, τους κόλλησα και χαλκομανίες και ..... μεγαλύτερη αποτυχία σε βάψιμο αυγών δεν έχω ξαναματαδεί!!!!!!!!!!! Οχι αυγά πασχαλινά δεν είναι αυτά, κι εγώ δεν ξέρω τι είναι!!!! Μου θυμίζουν λιγάκι τα αυγά των δεινοσαύρων που είδαμε στους Δεινόσαυρους της Παταγονίας!!! 
Πραγματικά, εάν κάποιος από εσάς έχει βάψει αυγά με παντζάρια
και του έχουν βγει σκούρα κόκκινα όπως έλεγαν όλα τα άρθρα που βρήκα,
παρακαλώ να έρθει και να μου πει πως το έκανε!
Να φανταστείτε πως η φίλη μου η Σίνα με πήρε στο ψιλό
και μου έλεγε πως μου έδωσαν χαλασμένα παντζάρια και γι' αυτό δεν πέτυχαν
και ο κουμπάρος μου ο Νίκος άρχισε κι αυτός να με πειράζει
και να μου λέει πως έπρεπε να ζητήσω παντζάρια Μαραθώνα
για να πετύχει το χρώμα!!!!!!!!!!
Ευτυχώς όμως, έβαψα με αυτόν τον τρόπο τα μισά μονο αυγά. Για τα άλλα μισά, επέλεξα να τα βάψω με κλωστές φλος, τεχνική που διάβασα πρώτη φορά στις Κατερίνα και Κάλη, στα αγαπημένα μου Ανθομελάκια!


Αυτά πέτυχαν περισσότερο και παρηγορήθηκα λιγουλάκι!!!!!!!!!!! Του χρόνου πρώτα ο Θεός, θα δοκιμάσω να τα βάψω με χρώματα ζαχαροπλαστικής αν και μια φίλη μου είπε πως ούτε κι αυτό πετυχαίνει!!!!!!!!!!!!!!!

Και τώρα θα σας δείξω τις λαμπάδες μας!

Η πρώτη είναι του Βαγγέλη, η δεύτερη της Αθηνάς και στις δυο τελευταίες φωτογραφίες είναι η δική μου! Την κέρδισα σε έναν διαγωνισμό που έκανε ο easy.fm και είναι από το κοσμηματοπωλείο serkos στο Κολωνάκι. Ανυπομονώ να φορέσω το βραχιολάκι μου! Το κερί είναι πολύ καλή ποιότητα και μοσχοβολάει όλο το δωμάτιο βανίλια! Είμαι πολύ χαρούμενη που την κέρδισα!
----------------------------------

Σας αφήνω με ένα πασχαλινό λαγουδάκι που τρύπωσε στο σαλόνι μας .....
Τι μπορεί να κρύβει στην κοιλίτσα του;;;


Καλή Ανάσταση φιλαράκια μου!
Το Άγιο Φως να ζεστάνει και να φωτίσει
τις ψυχές και τα σπιτικά σας.

31 σχόλια:

  1. Μαρία μου σε καλό σου πάλι γέλασα!!! Τι χορταστική ανάρτηση! Κλωστές φλως versus παντζάρι 1-0! Οντως μοιάζουμε με κάτι αυγά δεινοσαύρων,χιχι!!!Η λαμπαδίτσα σου σούπερ... με το καλό να τις ανάψετε το βράδυ! Καλή Ανάσταση και αύριο καλό φαγοπότι!!! Ακόμα γελάω!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Ανάσταση φιλενάδα!! Καλό Πάσχα και να περάσετε τέλεια!! Δεν πειράζει για τα αυγά!! Είναι για να μην σε ματιάζουμε!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη! Σιγά μην σκάσω για τα αυγά! Εμείς να είμαστε καλά!

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου μην στεναχωριέσαι για τα αυγά, να λες ότι είναι... vintage! Καλή Ανάσταση σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε, εγώ έλεγα πως έτσι τα ήθελα, επίτηδες τα έκανα έτσι!!!!!!!!!!!!!αχαχχαχχχ Χρόνια Πολλά!

      Διαγραφή
  4. Εγω θα συμφωνήσω ότι δείχνουν πολύ vintage! μη στεναχωριέσαι βρε Μαράκι έτσι και αλλιως στο στομάχι θα καταλήξουν! Καλή Ανάσταση να έχετε και ακόμα καλύτερη Κυριακή του Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαχούλα δεν στεναχωρέθηκα, απλά μου έκανε εντύπωση το πως βγήκαν, γιατί όλοι λένε πως με αυτή την τεχνική βγάζουν αυγά κόκκινα! Ε δεν βγαίνουν που να σκάσω!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Mη στενοχωριέσαι Μαράκι μου ,συμβαίνουν αυτά.
    Εσύ νά' σαι καλά!
    Εγώ θα σου πω και του χρόνου κι ας είναι και πάλι αποτυχία, αρκεί νά'σαι ΚΑΛΑ!
    Αυτό είναι το σημαντικό .
    Καλή Ανάσταση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζίνα μου, αυτό το έχω καταλάβει εδώ και καιρό. Δεν στεναχωριέμαι για τέτοια πράγματα, δεν έχουν τόση σημασία!!!!!!! Αν είχα στεναχωρηθεί και το έπαιρνα ως σοβαρή αποτυχία στη ζωή μου, δεν θα σας τα έβγαζα φάτσα - φόρα και με τέτοια περιγραφή!

      Διαγραφή
  6. Είμαι σίγουρη ότι επίτηδες τα έκανες έτσι γιατί ήθελε ο Βαγγέλης αυγά δεινοσαύρων στο σπίτι αντί κατοικίδιο:)
    Εμείς τα είπαμε σαφώς. Σε καλλιστεία αυγών δεν θα έπαιρναν τίτλο, αλλά η προσπάθεια μετράει:) Των Ανθομέλι sis "τα σπάνε" και πετάνε!!!
    Και η πεθερούλα μου με παnτζάρια ή κρεμμύδια τα βάφει και γίνονται πάντα έτσι, οπότε δεν μου κάνει εντύπωση:))))
    Καλή Ανάσταση σήμερα με τις υπέροχες λαμπάδες σας!!!
    Να λάμπετε οικογενειακώς!
    Ο μπαμπάς σας τι θα κρατάει καλέ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρούλα μου, μόνο εσύ με καταλαβαίνεις! Φυσικά και τα έκανα επίτηδες έτσι τα δεινοσαυροαυγά!!!!!!!!!! Και τι εννοείς πως σε καλλιστεία δεν θα έπαιρναν τίτλο;;;;;;;;; Δεν σου άρεσαν δηλαδή;;;;;;;;;;; αχαχχχχχ
      Ο μπαμπάς μας κρατούσε φαναράκι για να φέρει το Αγιο Φως στο σπίτι!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Νομίζω ότι παίζει ρόλο το χρώμα του αυγού...όλες αυτές οι "εναλλακτικές" βαφές απαιτούν τα αυγά να είναι κάτασπρα! Μόνο τότε πιάνουν...το ίδιο έπαθα και εγώ με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. όσα ήταν άσπρα έγιναν ακριβώς όπως τα περιγράφουν αλλά τα περισσότερα που ήταν καφετί έγιναν κομψί κομψά! Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρέ άσπρα ήταν, απλά νομίζω πως τα αυγά ήθελαν να μου κόψουν λίγο την φόρα, γιατί ήμουν πολύ περήφανη για τα κουλουράκια και τα τσουρέκια μου και ήθελαν να μου δώσουν ένα μάθημα!!!!!!
      Χρόνια Πολλά!

      Διαγραφή
  8. Εγώ δεν έκανα τίιιποτα (αυγά έτοιμα, κουλουράκια από την πεθερά, αύριο τραπέζι στη μαμά) δεν μου βγήκε τίποτα παραδοσιακό φέτος. Η λαμπάδα της Αθηνάς είναι πολύ του γούστου μου (αν και η δική σου έχει ενδιαφέρον, δεν μπορώ να πω)! Καλή Ανάσταση και να περάσεις όμορφα και κατανυκτικά με την οικογένεια! Εμείς τα λέμε, after! Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, Χρόνια Πολλά! Μια χαρά σε βρίσκω, αφού σου τα φέρνουν γιατί να κουραστείς;;;;;;; Να περνάς κι εσύ όμορφα.

      Διαγραφή
  9. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα να έχετε! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου! Άντε και του χρόνου θα σου φέρω φίκια από την Κεφαλονιά να βάψεις τα αυγά σου... Εδώ έτσι τα βάφουν... με φυσικό τρόπο! Βέβαια το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από το μπαντζάρι...χαχαχα
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σου! Φύκια ε;;;;;;;; Μμμμμμμ ενδιαφέρον!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Δες το αποτέλεσμα με τα φύκια εδώ.. http://mommywiki.blogspot.gr/2013/05/blog-post_6.html

      Διαγραφή
  10. Πάντως εμένα μου άρεσαν πολύ τα δεινοσαυροαυγά! Αυτά το παράξενο καφέ μου μοιάζει σαν πεπαλαιωμένο μου έκανε κάτι. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να ήταν μπερδεμένα με τα κόκκινα! Αυτά με τις κλωστές φλος έγιναν πολύ όμορφα! Από τις δικές μου δοκιμές νομίζω πως θέλουν πολύ τουρκουάζ για να τονιστεί το χρώματα τους. Όσο γι αυτά με το χρώμα ζαχαροπλαστικής το έκανα φέτος και είναι σούπερ!!! Τις επόμενες μέρες θα ανεβάσω σχετική ανάρτηση οπότε θα είσαι έτοιμη για του χρόνου.
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατερίνα τα κατάφερες με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής;;;; Ε αν έχω οδηγίες από εσάς, η επιτυχία είναι σίγουρη!!!!! Περιμένω ε;;;;!!!!
    Χρόνια Πολλά και Καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστός Ανέστη με υγεία
    Όλα είναι πολύ όμορφα αλλά περισσότερο τ' αυγά
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστοs Ανεστη. Και εγω μια φορα που προσπαθησα δεν τα καταφερα. Παντωs τωρα που τα δοκιμασεs ιδια με τα κοκκινα δεν ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σιγά μην σκάσουμε! "Εναλλακτικά" τα βαφτίζουμε τα αυγά και όλα μια χαρά, είμαστε και προχωρημένες!
    Πάντως πολύ γέλασα!
    Η λαμπάδα σου πολύ ωραία! Άντε και του χρόνου σε περιμένω για τσουρέκι, το'χουμε κλείσει!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία μου χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη!!
    :) Μην σκας για τα αυγά, δεν έγινε και τίποτα!!
    Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο,νομίζω πως αν τα έβραζες το βράδυ και τα έβαφες την επόμενη ημέρα δεν θα περνούσε το χρώμα.. έτσι το κάνουμε και δεν βάφονται από μεσα! Τώρα για το πατζάρι δεν έχω καμία εμπειρία και γνώση! Τέλειες οι λαμπάδες, να είσαι πάντα τυχερή!! Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μη στενοχωριεσαι καθόλου! Το εναλλακτικό έχει άλλη χάρη, άλλωστε! ;-)
    Χρόνια πολλά! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χριστός Ανέστη Μαρία μου!!! Δεν σχολιάζω τα αυγά, τα είπαμε πίσω, δεν πειράζει εξάλλου. Και του χρόνου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γέλασα πολύ γιατί έχω πάθει κι εγώ τα ίδια!!
    Φέτος λοιπόν έβαψα με χρώματα ζαχαροπλαστικής, αλλά όχι αυτά του supermarket, αυτά που είναι πύκνά, σε σκόνη, όπως ακριβώς οι βαφές των αυγών. Η αλήθεια είναι πως πέτυχαν και μάλιστα για πρώτη φορά - για χάρη του μικρού μου - έβαψα κι άλλα χρώματα. Το χρώμα δεν πέρασε μέσα στο αυγό, αλλά δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε το ξέβαμα κατά το ξεφλούδισμα..
    Και του χρόνου να είμαστε καλά και να έχουμε πάντα το κουράγιο να φτιάχνουμε καλούδια και ... να αποτυγχάνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ....ΕΕΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΒΑΦΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΚΚΙΝΗ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ.......ΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. χαχαχα δεν είμαι η μόνη δηλαδή!!! Να μαζευτούμε όλες εμείς με τα πετυχημένα μας αβγά να τα τσουγκρισουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........