Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Γράμμα στον Αγιο Βασίλη

Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη, καλή μου νεράιδα, μάγισσα, ξωτικό του δάσους, της πόλης ή και της σοφίτας, πνεύμα των Χριστουγέννων, του Πάσχα, κάποιος τέλος πάντων…… Βοήθεια! Θέλω για τρεις ημέρες να παγώσετε τον χρόνο, γίνεται; Τρεις μέρες ζητάω,  όπου να μείνουν όλα στάσιμα, ακίνητα, να μην κυλάει ο χρόνος, όπως στο παραμύθι της κοιμισμένης βασιλοπούλας. Να πέσω κι εγώ να κοιμηθώ, να ξεκουραστώ λιγάκι γιατί διαφορετικά, θα κοιμηθώ όρθια! 
Μετά από μια μετακόμιση για το γραφείο, ένα παιδικό πάρτι όπου τα έφτιαξα όλα μόνη μου και το απαραίτητο τρέξιμο σε σχολεία και φροντιστήρια για βαθμούς (όλα άριστα τα πήραΜΕ κουκουβαααααααααα), οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν. Κι ακόμα έχουμε ένα Σαββατοκύριακο όπου πρέπει να πάμε σε τρία πάρτι που είμαστε καλεσμένοι,  να φτιάξουμε μελομακάρονα, δίπλες και μπισκοτόσπιτο, και να κρατήσουμε το σπίτι σε μια αξιοπρεπή κατάσταση για τα Χριστούγεννα!
Ελπίζω μόνο να μου δώσουν την άδεια που έχω ζητήσει για την παραμονή των Χριστουγέννων για να πάμε να πούμε τα κάλαντα και να με πληρώσουν από την δουλειά μου τουλάχιστον το δώρο των Χριστουγέννων (για τα 3 μηνιάτικα που μου χρωστάνε, νομίζω πως δεν μπορεί ο Άγιος Βασίλης να κάνει τίποτα, πρέπει να απευθυνθώ πιο «ψηλά»).
Σκεφτόμαστε για ανήμερα Χριστούγεννα ή την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, να φύγουμε για μια ημερήσια εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας, τι λέτε; Έχετε πάει; Θέλω μια μέρα να μην κάνω τίποτα! Να μπούμε στο αυτοκίνητο, να πάμε σε ένα χωριό που ο αέρας να μυρίζει τζάκι, να μην βρέχει και να μην κάνει πολύ κρύο, να περπατήσουμε σε δρομάκια, να φάμε σε ταβερνάκι και το βράδυ να γυρίσουμε σπίτι και να δούμε χριστουγεννιάτικες ταινίες στην τηλεόραση! Ζητάω πολλά;
ΥΓ1: Θα παρατηρήσατε το «πήραΜΕ» στο άριστα των βαθμών του Τριτακίου! Ναι, μαζί τα πήραμε!
ΥΓ2: Αν τα μελομακάρονα και τα μπισκοτοσπιτάκια γίνουν αξιοπρεπή, θα σας τα δείξω σε καινούργια ανάρτηση (και αποτυχία να γίνουν, πάλι θα σας τα δείξω, αλλά θα γκρινιάζω ).
ΥΓ3: Όποιος έχει τα μέσα με κάποιον από τους παραπάνω Αγίους και μυθικά πρόσωπα, ας ζητήσει να βάλει το χέρι του, καλή πράξη θα κάνει μέρες που είναι!
Σμουτςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Image courtesy of [image creator name] / FreeDigitalPhotos.net
Image creator's user name: "Salvatore Vuono" - view portfolio

14 σχόλια:

  1. Μαρία μου ελπίζω ο Αι Βασίλης να σου φέρει οτι επιθυμεις!! και περιμένω με αγωνια να δω τα μελομακάρονα σου!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου νομίζω πως ήμουν πολύ καλό κορίτσι όλο το χρόνο, οπότε ο Αγιος Βασίλης δεν θα μου χαλάσει το χατήρι! Τα μελομακάρονα θα τα φτιάξω μάλλον την Κυριακή ή την Δευτέρα!

      Διαγραφή
  2. Μακάρι ο Άγιος Βασίλης να σου κάνει το χατήρι και να ξεκουραστείς όπως τόσο ποθείς!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ κοριτσάκι μου, από το στόμα σου και στου Αγιου Βασίλη το αυτί! Αλλά και να μου βρει αυτός τρόπο να ξεκουραστώ, εγώ θα βρω κάτι άλλο να κάνω! Αβυσσος η ψυχή .....

      Διαγραφή
  3. A και σας σας χρωστανε; ελατε να κανουμε παρεα ολοι μαζι. Αν και θα μαστε παρα πολυ. Στειλε και σε μενα λιγη απο την ξεκουραση σε παρακαλω να δω πως ειναι γιατι δεν τη ξερω καθολου.Τρωγεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, που θα πάει, θα έρθει μια μέρα που θα κουραστούμε από την ξεκούραση! Οσο για την απληρωσιά, δεν θα σχολιάσω, δεν θα σχολιάσω......

      Διαγραφή
  4. Καταρχάς θα γίνουν αξιοπρεπέστατα τα δημιουργήματα σου! Είμαι σίγουρη! Πιστεύω σε σένα!!!!
    Ο χρόνος αν είναι να σταματήσει, να συνεννοηθούμε να σταματήσει σε όλες μας για να τα προλάβουμε ΟΛΑ μαζί! Είμαστε εμείς οι γυναίκες εργαλεία πολλαπλών ταυτόχρονων καθηκόντων!!!
    Τρίκαλα κορνθίας έχω πάει πριν 6-7 χρόνια και είναι τέλεια!!! Θα περάσετε μαγικά! Και εμείς λέμε να πάμε μια μονοήμερη στο Ναύπλιο.
    Συγχαρητήρια για τα Αριστα που πήρατε όλοι μαζί!!! χα χα χα. Ο γιόκας σου θα έχει ανεβάσει τον πήχη στο δώρο του Αγιου Βασίλη, όχι ipad, πάμε για ταξίδι στην Eurodisney προβλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ Δήμητρα πόσο κουράγιο μου δίνεις! Μόλις έψησα τα μπισκότα για τα σπιτάκια. Το χτίσιμο και το στόλισμα αύριο γιατί τώρα καταρέω! Το Ναύπλιο το αγαπώ πολύ. Τελευταία φορά πήγαμε το Πάσχα 2012. Οσο για την Eurodisney, ο νέος φέτος θα βολευτεί με ένα playmobil και πάλι καλά! Φιλιάααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι όμορφα και γραφικά (έχω βέβαια 7 χρόνια να πάω!!) Με ωραίες ταβέρνες (ζήτα κόκκορα κοκκινιστό με σωλήνα μακαρόνι), με συμπαθητικά μικρομάγαζα πάνω στον κεντρικό δρόμο που πουλάνε μαρμελάδες, βότανα κλπ Ακόμα θυμάμαι τα κορόμηλα που "τρέχανε" στο δρόμο: ήταν πολλά και κανείς δεν τα μάζευε. Να περάσετε καλά με την οικογένειά σου. Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά χριστούγεννα αστρονεραϊδούλα! καλώς σε βρήκα!
    τι ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα στο blog σου! λάτρεψα τα φωτάκια πάνω πάνω!!
    Όσον αφορά την κούραση.. καλό κουράγιο..! Και συγχαρητήρια πώς τα προλαβαίνεις όλα..! (το να μένει το σπίτι σε αξιοπρεπή κατάσταση είναι μια απ'τις πιο δύσκολες δουλειές!!! :P )
    Εύχομαι να περάσεις όμορφα τις γιορτούλες και να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σου!! όλοι έχουν δικαίωμα στην ξεκούραση.. πόσο μάλλον τέτοιες μέρες!! ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λυδία, καλωσήρθες! Κι εμένα αυτά τα φωτάκια μου άρεσαν πάρα πολύ και ήταν η πρώτη γιορτινή νότα στο blog! Οσο για το οτι τα προλαβαίνω όλα, μην το λες! Υπάρχουν στιγμές που είμαστε σαν βομβαρδισμένο πεδίο και τελικά μελομακάρονα πήρα έτοιμα, αλλά δεν πειράζει! Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου. Ετοιμάζω καινούργια ανάρτηση για το πως περάσαμε τα Χριστούγεννα!

      Διαγραφή
  8. Χρονια πολλά και καλά Μαρια!!Να περασετε όμορφα και οικογενειακα κι ευχομαι να ξεκουραζεσαι ηδη!Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κορίτσι! Τελικά οι ευχές σας έπιασαν! Και ξεκουράστηκα και περάσαμε τέλεια!

      Διαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........