Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΕΣΕΙΣ, ΤΙ ΖΩΑΚΙ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ;;;;;;;;;;;;;;

Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και τα δικά μας και ειδικά η Αθηνά, μας ζητάει επίμονα να πάρουμε στο σπίτι ένα ζωάκι. Κάθε φορά ζητάει σκυλάκι και κάθε φορά εξηγούμε πως δεν γίνεται να έχουμε ούτε σκυλάκι, ούτε γατάκι μέσα στο διαμέρισμα για πολλούς λόγους.
Στο εξοχικό ναι, μπορούν να έρχονται όλα τα αδέσποτα της γειτονιάς και να τα ταϊζουμε ή να τα αφήνουμε να κοιμούνται στην αυλή, αλλά στην πόλη όχι. 

Πριν λίγες μέρες, έπεσε πάλι στο τραπέζι η κουβέντα για ζωάκι.

- Μαμά μπορούμε να πάρουμε ένα σκυλάκι;
- Αθηνά μου, έχουμε πει πως δεν μπορούμε να έχουμε σκυλί μέσα στο σπίτι
- Μα γιατί;
- Γιατί λείπουμε πολλές ώρες και δεν θα μπορούμε να το φροντίζουμε. Και δεν είναι ωραίο να το έχουμε και να το αφήνουμε τόσες ώρες μόνο του. Θέλει πολύ φροντίδα ένα ζωάκι δεν μπορείς να το έχεις όπως να 'ναι.
- ... Γατάκι;
- Ούτε γατάκι!
- Πουλάκι;
- Πουλάκι μπορούμε να πάρουμε, αλλά δεν θα μπορείς να παίζεις μαζί του, να το πιάνεις, να το χαϊδεύεις. Αλλά αν το θες, να πάμε να πάρουμε δύο παπαγαλάκια, για να έχουν και παρέα.

... ... ...  

- Μαμά ψαράκι μπορούμε να πάρουμε; 
- Θυμάσαι τότε που είχαμε πάρει δύο χρυσόψαρα και πέθαναν μετά από λίγο καιρό; 
- Ναι.
- Μπορούμε να πάρουμε ψαράκια, αλλά να ξέρεις πως είναι πολύ ευαίσθητα και δεν ζουν πολύ καιρό. Μπορεί πάλι να πεθάνουν.
- Το ξέρω, δεν θα στεναχωρηθώ, μπορούμεεεε;;;;;; ..... ......
- Μπορούμε. Τελικά τι θέλεις; Πουλάκια ή ψαράκια;

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα....

- Μαμά για ψαράκια μπορούμε να πάρουμε ΓΑΥΡΟΥΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Αν ακούσετε για μια τρελή που μπήκε σε pet shop και ζητούσε ζωντανούς γαύρους για ενυδρείο, εγώ θα είμαι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16 σχόλια:

  1. Καλά ε με πέθανες!
    Γαύρο έχω σκοπό να φάω αυτές τις μέρες.
    Λες να πω στον παππού που θα πάει στον ψαρά την ώρα που φτάνει το καϊκι να μας κρατήσει 2-3 ζωντανούς και να σου τους φέρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου λες; Φαντάζεσαι να μας ρωτάνε τι κατοικίδιο έχουμε και εμείς να απαντάμε "γαύρους" ;;;

      Διαγραφή
  2. Θα στη ματιάσω την κόρη σου! Τι ετοιμόλογο παιδάκι και τι φαντασία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eτοιμόλογη, πεισματάρα και ανεξάρτητη από την μέρα που γεννήθηκε! Μας έχει ισοπεδώσει όλους!

      Διαγραφή
  3. Θα στη ματιάσω την κόρη σου! Τι ετοιμόλογο παιδάκι και τι φαντασία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ... σε καταλαβαίνω απόλυτα έχεις πολύ δίκιο για αυτά που της λες!!! Ο σκύλος είναι μια τεράστια ευθύνη και είναι πολύ δύσκολο όταν λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι. Όμως εμείς τελικά τα βολέψαμε και παρ' όλη την κούραση (αφού εγώ τα κάνω όλα...) δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό!!!!
    Σας εύχομαι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, έστω κι αν αυτό είναι γαύρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια Ειρηνάκι, με το ζόρι κρατιέμαι να μην φέρω στο σπίτι κανένα κουτάβι !!! Ο μπαμπάς μας δεν θέλει με τίποτα!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Ναι το άτιμο! Αλλά μας έχει κάνει όλους να παραμιλάμε!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  6. χαχαχαχαχαχα!! έχω ξεραθεί στα γέλια!!!!!!!
    μα τί παιδί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γέλα εσύ, γέλα! Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά! Είναι μικρή ακόμα η δικιά σου!

      Διαγραφή
  7. Πριν πολλά πολλά χρόνια αντιμετώπισα την ίδια κατάσταση και έτσι μπήκε στη ζωή μας το πρώτο μας Γιορκσάιρ..Τα κοριτσάκι μας μικρά τότε μας ζήτησαν με επιμονή ένα σκυλάκι , οτιδήποτε, ακόμα και από το δρόμο..μαμά!Σύμμαχος τους ο άνδρας μου που πείθετε πανεύκολα.Τότε έκανα οικογεν. συμβούλιο και τους εξήγησα ΟΛΕΣ τις υποχρεώσεις που θα έχουμε με την απόκτηση ενός ζώου συντροφιάς. Δεν είναι παιχνίδι, πονάει, πεινάει, νοιώθει μοναξιά , είναι ένα εμπόδιο σε μετακινήσεις και έχει τα έξοδα ενός παιδιού όταν χρειαστεί. Αποφασίσαμε δημοκρατικά και έτσι αποκτήσαμε τη πρώτη μας ..ΚΛΏΝΤΗ που την "χάσαμε" στα 8 της χρόνια.Τότε όμως η παρουσία ενός ζώου στο σπίτι είχε γίνει πλέον φύση για μας.και έτσι μπήκε στη ζωή μας η Κλώντη 2!!! Δεν μετανιώσαμε ποτέ, και πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για την ζωή ενός παιδιού.Τα εγγόνια μου μεγάλωσαν με αυτό το σκυλί και έμαθαν πολλά από αυτό. ΌΜΩΣ..είναι απαραίτητο να υπάρχει συναίσθηση των υποχρεώσεων από το παιδί απέναντι στο ζωάκι.Θα σε συμβούλευα ένα κουνελάκι, σε ειδικό κλουβί, το παιδί μπορεί να το παίξει, να το αγκαλιάσει, να το μεταφέρει χωρίς κόπο και να μείνει μόνο του όλη μέρα.Χάρηκα που σε βρήκα έστω τυχαία και σου στέλνω την Αχτιδένια καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου, ένας λόγος που ακόμα δεν έχει έρθει ζωάκι στο σπίτι, είναι γιατί είμαστε τόσο φορτωμένοι, που πραγματικά λυπάμαι να το φέρω και μετά να το βλέπουμε σαν μια επιπλέον υποχρέωση και φόρτωμα! Ίσως αργότερα, όταν θα μεγαλώσουν λίγο ακόμα τα παιδιά.

      Διαγραφή
  8. Εχει δίκιο το παιδί! Σκέφτηκε αφού είναι ευαισθητα και έτσι και αλλιώς θα πεθάνουν μια μέρα, γιατί να μην τα τηγανίσουμε μια μέρα πριν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μην σου πω ότι τρελαίνεται για γαύρο τηγανιτό !!!! (εγώ πάλι, ούτε να τον δω....).

      Διαγραφή
  9. Μπράβο στην Αθηνούλα!! Μια χαρά το σκέφτηκε! Γαύρο θα πάρω και εγώ στα παιδιά μου που θέλουν ζωάκι:))))
    Χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........