Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ

Μιας και οι περισσότερες φίλες μου είσαστε ήδη μαμάδες, ή θα γίνετε μαμάδες, σκέφτηκα να μοιράζομαι μαζί σας, τα παραμύθια που διαβάζουμε μαζί με τα παιδάκια μου. Μπορεί να έχουν μεγαλώσει και να μπορούν να διαβάζουν μόνα τους, αλλά το παραμύθι πριν τον ύπνο το βράδυ ανήκει στο τελετουργικό της ημέρας. Το διαβάζει η μαμά ή η γιαγιά (η μαμά μου). Πολλές φορές ακούνε μόνο λίγες λέξεις αφού η κούραση επικρατεί και ο Μορφέας τα παίρνει στην αγκαλιά του, αλλά δεν πειράζει. Εμείς θα τους διαβάζουμε για όσο το ζητάνε. Είναι η στιγμή της ημέρας που είναι αποκλειστικά δική μας. Ούτε τηλέφωνα να χτυπάνε, ούτε τηλεόραση να παίζει, ούτε υποχρεώσεις και λογαριασμοί, ούτε ορθογραφία και διαβάσματα, τίποτα δεν μπαίνει ανάμεσά μας.
Έχουμε διαβάσει πάρα πολλά παραμύθια. Τα λατρεύω! Το πρώτο βιβλίο για τον γιο μου το αγόρασα όταν ήμουν ακόμα 6 μηνών έγκυος και ας προοριζόταν για παιδιά άνω των 6 ετών ! Η αλήθεια είναι πως όταν μπω σε βιβλιοπωλείο και δω ένα παιδικό βιβλίο  που μου αρέσει, δεν μπορώ να το αφήσω από τα χέρια μου. Τα δικά μου βιβλία έχουν ανέβει στο πατάρι και την θέση τους στην βιβλιοθήκη την έχουν πάρει αυτά των παιδιών.
Αποφάσισα λοιπόν κάθε εβδομάδα να σας δείχνω τι διαβάζουμε και αν θέλετε να μου λέτε κι εσείς τι διαβάζετε με τα παιδάκια σας. Έτσι θα μαθαίνουμε και η μια από την άλλη για κάποια βιβλία που ίσως δεν γνωρίζουμε.
Ξεκινάω σήμερα με το πιο όμορφο παραμύθι που έχω διαβάσει ποτέ. Έχει την πιο υπέροχη εικονογράφηση που έχω δει και ενώ το έχω διαβάσει άπειρες φορές, στο τέλος πάντα κλαίω από την συγκίνηση.
Πρόκειται για το ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥΣ.
"Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι που μιλά για τη χαρά της προσφοράς.
Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς. Ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνο που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο.
Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για τον βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα τους κάνει όλους αυτούς τους θησαυρούς που έχει μαζεμένους;
Τζεφ Μπριμπό
εικονογράφηση: Γκέιλ ντε Μάρκεν
μετάφραση: Κώστια Κοντολέων

Άγκυρα, 2002
   Για πείτε, εσείς διαβάζετε παραμύθια; Ποια είναι τα αγαπημένα των παιδιών σας;

15 σχόλια:

  1. Την ίδια καθημερινή νυχτερινή τελετουργία έχουμε στο σπιτικό μας Μαράκι. Συνήθως τους διαβάζει ο μπαμπάς τους που επειδή λείπει πολλές ώρες, έχει αναλάβει αυτό το κομμάτι. Όταν λείπει ταξίδι όμως, αναλαμβάνω εγώ.
    Αγαπάμε πολύ τη μυθολογία και τους μύθους του Αισώπου. Φυσικά τα κλασσικά παραμύθια είναι από τα αγαπημένα τους και τώρα τελευταία έχουν κολλήσει με τις ιστορίες από τους Μικρούς Κυρίους...Ο Κύριος Χιονούλης, η Κυρία Χαχανούλα, ο Κύριος Πολυλογάς (βλέπε μαμά Δήμητρα), κλπ
    Δεν το έχουμε το βιβλίο που μας προτείνεις και θα φροντίσω να το προμηθευτώ. Thanks B5!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα τα παιδιά λατρεύουν την Μυθολογία και τους Μύθους του Αισώπου. Και μάλιστα καμαρώνουμε που έχουν και ελληνική καταγωγή! Το Δώρο της Παπλωματούς το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

      Διαγραφή
    2. Ήρθα να πω καλόριζικες οι αλλαγές σας καλέ!!! Πανέμορφες Μαρία! Στολίστηκες και άλλαξες ύφος. Πολύ μου αρέσει, πολύ!!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν είμαι μαμα όπως έχω δηλώσει αλλά όταν γίνω θέλω να υπάρχει η στιγμή του παραμυθιού. Την προτιμώ απο την στιγμή του ηλεκτρονικού. Χαίρομαι πολύ που την ίδια άποψη έχει και ο άντρας μου ο οποιός τα λατρεύει περισσότερο τα παραμύθια απο εμένα. Για αυτό άλλωστε τον λέω και παραμυθά.

    Θα διαβάζω τα παραμύθια σου λοιπόν για να έχω υλικό να επιλέξω όταν έρθει εκείνη η στιγμή!

    Φιλάκια πολλά! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγκεκριμένο βιβλίο αξίζει να υπάρχει σε κάθε σπίτι που ζουν ευαίσθητοι άνθρωποι κάθε ηλικίας! Άλλωστε, όλοι είμαστε λίγο παιδιά, έτσι δεν είναι;
      Να τον χαίρεσαι τον παραμυθά σου!

      Διαγραφή
  3. Μου αρέσει πολύ η νέα σου "στήλη"! Κι εγώ Μαράκι μου έγκυος του είχα αγοράσει βιβλία του πρώτου μου γιου που υποτίθεται προοριζόντουσαν για παιδάκια ανω των 3. :) Μολις γεννήθηκε του διαβαζα κ όλοι με κορόιδευαν αλλά συνέχισα απτόητη! Η βιβλιοθήκη του είναι πολύ μεγάλη για την ηλικία του πιστεύω :)Καλημέραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Σοφάκι! Πολύ καιρό ήθελα να σας δείξω τα παραμύθια μας, αλλά δεν ήξερα αν είναι καλύτερα να τα βάλω όλα σε μια μεγάλη ανάρτηση ή ένα, ένα. Τελικά αποφάσισα να σας τα παρουσιάσω ένα - ένα και όπως βλέπεις το blog κάνει ανακαίνιση. Μάλλον θα τα βάλω σε ξεχωριστή σελίδα.
      Φιλιά στα γατάκια σου!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Μαρία! Και εμείς το έχουμε αυτό το τελετουργικό, κάθε βράδυ. Αν δε διαβάσουμε 2-3 παραμύθια, δεν πάμε για ύπνο. Τι να σου προτείνω όμως εγώ; Τα 3 γουρουνάκια, τα 7 κατσικάκια, το μικρό κοάλα έχει γενέθλια, τα ζωηρά γατάκια, το ποντικάκι του αγρού και το ποντικάκι της πόλης;;; Εμείς είμαστε μωράκι :)

    Ευτυχώς της αρέσουν πολύ τα παραμύθια. Το πρώτο παραμύθι που της αγόρασα ήταν όταν ήταν 2 μηνών και ήταν ολόκληρος τόμος με χοντρό εξώφυλλο, τέλεια εικονογράφηση και μέσα είχε καμιά 10ρια παραμύθια (δε θυμάμαι το όνομα του βιβλίου). Είναι πάντως για ηλικίες άνω των 6 ετών.

    Φιλάκια!

    P.S. Το βιβλίο σας πολύ μου άρεσε από τη σύντομη περιγραφή που μας παραθέτεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γλυκιά μου Ασπα. Δεν είναι απίστευτη η στιγμή που διαβάζεις και το μπομπιράκι σου κρέμεται από τα λόγια σου για να ακούσει την ιστορία; Είσαστε κουτσούνια ακόμα μωρέ, θα διαβάσετε κι άλλα βιβλία με τον καιρό!

      Διαγραφή
  5. κι εμένα μου αρέσει πολύ αυτό το βιβλίο!! Τελικά αυτό το τελετουργικό το έχουμε όλες ε;; Εμείς δεν διαβάζουμε μόνο αλλά κάνουμε και δικά μας παραμύθια και του σκαρώνω τραγουδάκια πριν κοιμηθεί!! πολλά φιλιά Δημητρούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδάκι μου, εσείς αυτοσχεδιάζετε κιόλας ε; Τι ωραίο που είναι αυτό; Εγώ έχω γράψει μόνο το παραμύθι για το κοριτσάκι που έχανε τα μολύβια του. Λες να παρατήσω την γραφιστική και να το γυρίσω σε παραμυθού; Χμμμμμμμμμμμμμ........

      Διαγραφή
  6. Έχω το ίδιο πρόβλημα όταν μπαίνω σε βιβλιοπωλείο... Δεν ξεκολλάω!!!
    Το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω διαβάσει και μου αρέσει πολύ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν κυκλοφορήσει υπέροχα παιδικά βιβλία από πολλούς εκδοτικούς οίκους. Ευτυχώς μέσα στο χάος που επικρατεί στα παιχνίδια τύπου Gormiti κ.λπ. και στα άθλια "παιδικά" προγράμματα της τηλεόρασης, υπάρχουν και τα ωραία βιβλία.

      Διαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........