Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Στις δασκάλες μας με αγάπη !

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Πότε με γέλια, πότε με γκρίνια, πότε με καλή διάθεση, πότε με τεμπελίτιδα, πότε με ενθουσιασμό αλλά και με κούραση. Με πολλαπλασιασμούς, διαιρέσεις, ιστορία και ορθογραφία, αλλά και με τραγούδια, χορό, βόλτες και χειροτεχνίες.

Με μάθημα μέσα αλλά και έξω από τις αίθουσες, εκεί στο προαύλιο....


Και οι δασκάλες μας πάντα εκεί! Με χαμόγελο αλλά και αυστηρότητα, με διάθεση για αστεία αλλά και για δουλειά, πρόθυμες να λύσουν απορίες για όλα. Και για αυτά του εμπεριέχονται στην σχολική ύλη και για άλλα, πιο δύσκολα να απαντηθούν....

Όπως λοιπόν εμείς θέλουμε να θυμόμαστε αυτή τη χρονιά που πέρασε και μας έμαθε τόσα πολλά, έτσι θέλουμε και οι δασκάλες μας να μας θυμούνται και να τους χαρίσουμε κάτι για να τους δείξουμε την αγάπη μας και να τους πούμε με τον τρόπο μας ένα μικρό "ευχαριστώ".

Φέτος δεν ήθελα απλά να πάω και να αγοράσω κάτι για να τους προσφέρουμε. Ήθελα κάτι διαφορετικό, κάτι που να μην τους έχουν ξαναδώσει. Αποφάσισα λοιπόν να τους πλέξω με βελονάκι από ένα μικρό τσαντάκι και να τους φτιάξω και από ένα βαζάκι κεραλοιφή, με ελαιόλαδο, κερί μέλισσας και αιθέριο έλαιο γιασεμί.

Έτσι λοιπόν, με βελονάκι ν.7 και νήμα noodles έπλεξα αυτό το πράσινο καλοκαιρινό τσαντάκι για την κυρία Χαρά που είχε τον Βαγγέλη μας στην Γ' και Δ' Δημοτικού. Του χρόνου θα έχουν άλλη δασκάλα και πραγματικά νιώθω πολύ τυχερή που η κυρία Χαρά ήταν η δασκάλα του για δύο ολόκληρα χρόνια. Έμαθε στα παιδιά μας εκτός από προπαίδεια και γραμματική, πως να δουλεύουν σε ομάδες, πως να σέβεται ο ένας τον άλλον αλλά και τον εαυτό τους. Πάντα με μια καλή κουβέντα και με την ικανότητα να "βλέπει" μέσα στις ψυχές των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε κυρία Χαρά !

Για την κυρία Διονυσία, την δασκάλα που είχε τη μικρή μας στην Β΄ Δημοτικού επέλεξα κόκκινη απόχρωση και διαφορετικό σχέδιο!

Αχ αυτή η κυρία Διονυσία με τις φωτοτυπίες της! Μας ζόρισε λίγο, αλλά ξέρουμε πως ήθελε να βάλει η μικρή μας γερές βάσεις. Να περάσει στην επόμενη τάξη και να ξέρει όσα πρέπει! Και παρά το ζόρι, τα παιδιά την αγαπάνε τόσο πολύ και τρέχουν στην αγκαλιά της όταν την βλέπουν στην αυλή. Όσο για την γιορτή που μας έκανε σήμερα, ακόμα κλαίμε! 

Ευχαριστούμε κυρία Διονυσία.

Για την κυρία Σοφία, την δασκάλα του μπαλέτου, έφτιαξα κάτι διαφορετικό. Είναι μια πολύ νέα κοπέλα, τόσο ευγενική και γλυκιά, τόσο χαμογελαστή πάντα και με τεράστια διάθεση να μεταδώσει στα παιδιά μας την αγάπη της για το μπαλέτο. Εδώ μάλιστα να σημειώσω ότι δεν πηγαίνουμε σε ιδιωτική σχολή, αλλά στο πνευματικό κέντρο του Δήμου μας.
Ε λοιπόν, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια πανάκριβη ιδιωτική σχολή!

Για εκείνη λοιπόν, ένα πορτοφολάκι, λίγο ροζ, λίγο ρομαντικό, έτσι να ταιριάζει με το .... κλίμα του μπαλέτου !!! Το συνόδευε κι αυτό φυσικά ένα βαζάκι κεραλοιφή με αιθέριο έλαιο γιασεμί που τόσο αγαπώ και θυμίζει τόσο μα τόσο πολύ καλοκαίρι!!!!


Ευχαριστούμε κυρία Σοφία !!!


Χαίρομαι πάρα πολύ που πρόλαβα και τα τελείωσα. 

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω πως φτιάχνω την κεραλοιφή.


26 σχόλια:

  1. Μπράβο σου Μαρία μου. Το χειροποίητο δώρο σίγουρα έχει άλλη αξία πόσο μάλιστα όταν είναι τόσο όμορφο! Τυχερές οι δασκάλες σας. Πολλά Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου! Και η χαρά όμως του να προσφέρεις κάτι που έχεις φτιάξει με τα χέρια σου είναι πολύ μεγάλη. Φιλιά !

      Διαγραφή
  2. Είναι όλα πολύ όμορφα Μαρία μου! Μπράβο σου! Και μπράβο σου που ασχολείσαι και προσφέρεις κάτι στα άτομα που προσφέρουν στα παιδιά σου!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσουν! Μου αρέσει να φτιάχνω διάφορα μόνη μου!
      Σμουτς!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο Μαράκι! Τα έφτιαξες πανέμορφα, με μεράκι και αγάπη! Τυχερές οι δασκάλες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βέρα ! Ελπίζω να ξεκουμπίστηκε ο κ. Μέρφυ! Να σου πλέξω κάτι γαλάζιο να μην σας πιάνει η γλωσσοφαγιά ρε κορίτσι!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Καλέ, ευχαριστώ!
      Ασπασία μας λείπεις, αλλά έχε χάρη που και οι τρεις γυναίκες της οικογένειας, είσαστε γλυκιές σαν μέλι!

      Διαγραφή
    2. Καλέ ευχαριστούμε!
      Ασπασία μας λείπεις, αλλά έχε χάρη που και οι τρεις γυναίκες της οικογένειας είσαστε γλυκιές σαν μέλι!

      Διαγραφή
  5. Χρυσοχέεερα!!! Μπράβο!
    Θα περιμένω το επόμενο ποστ με την κεραλοιφή.
    Έφτιαξα κι εγώ κάποια στιγμή.Καλή έγινε, δεν λέω, αλλά κάτι παραπάνω ήθελε, που δεν μπορώ να καταλάβω, οπότενες θα περιμένω τη συνταγή σου. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συννεφάκι μου ευχαριστώ!
      Δεν άντεχα χθες να γράψω και την συνταγή για την κεραλοιφή, αν και είναι απλή!
      Σύντομα όμως θα σας την πω!

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Εμ πρέπει να τις αποζημιώσουμε μια σταλιά, γιατί όλη τη χρονιά τους κάναμε ένα κεφάλι καζάνι!

      Διαγραφή
  7. Κορίτσι μου ειναι πανέμορφα. Οι δασκάλες ειναι τυχερές που τις σκεφτηκες με τόση αγάπη και εφτιαξε κατι για την καθεμία! Διαλεξες πολύ ομορφα χρώματα και συνδυασμούς. Μπράβό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ΄ευχαριστώ πολύ Μαρία Έλενα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το εχεις πολυ με το πλεξιμο! Εγω ειμαι στις βελονες και κανενα κασκολ ή λαιμο μονο μπορω! Αντε και κανενα σκουφο!! Περιμενω πως και πως το ποστ με την κεραλοιφη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με κάτι μανούλες σαν και εσένα μετανιώνω που δεν έγινα δασκάλα.Υπέροχα τα δώρα ακι είναι κρίμα αυτή η ανάρτηση να είναι από πάνω από μία που λέει πως είσαι η χειρότερη μανούλα. Εσύ; με όλα αυτά; Περιμένω και την συνταγή για την κεραλοιφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άξια και προκομένη μανούλα!
    Τυχερές οι δασκάλες που απέκτησαν τέτοια όμορφα χειροποίητα πράγματα. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα πράγματα όλα που φτιάχνεις με τόση αγάπη και τόσο μεράκι,
    έχουν ανυπολόγιστη αξία. Όντως οι δασκάλες σας είναι πολύ τυχερές...
    Γεια στα χεράκια σου Μαρία μου! Σε φιλώ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όμορφα χειροποίητα δώρα, δώρα καρδιάς! Καλημέρα και καλώς σε βρήκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ομορφα ολα!!! Και αυτο το πορτοφολακι..γλυκα!!!! Αναμενω συνταγη κεραλοιφης,ηθελα να σε ρωτησω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο βρε Μαρία γιατί παρόλο το τρέξιμο και τα άγχη σου δεν ξεχνάς κανέναν! Μακάρι να έχουν πάντα τα παιδιά σου καλέ δασκάλες! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ αυτή η τεμπελίτιδα!!! Χα χα χα
    Μαράκι είσαι κ εσύ πολύ τυχερή που πέτυχες υπέροχες δασκάλες για τα παιδιά σου, είναι κ εκείνες εξίσου γιατί δεν αναγνωρίζουν όλοι οι γονείς τον κόπο τους.
    Τα τσαντάκια και το πορτοφολάκι σου είναι πανέμορφα και σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσουν οι δασκάλες σας.
    Για την κεραλοιφή σου τι να πω!!! Επειδή την έχω κ εγω, φτιαγμένη απο τα χεράκια σου, την φυλάω στο χρηματοκιβώτιο!!! Ανεκτίμητης αξίας είναι:)
    Κανόνισε εσύ!!! Τα είπαμε! Είσαι χρυσοχέρα και απίστευτα άξια!!!! Κάτι πρέπει να κάνεις γι'αυτό:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχα αυτά που έφτιαξες,γειας τα χέρια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Tι τυχερή που τα παιδιά σου έπεσαν σε καλές δασκάλες! Είναι τόσο σημαντικοί όσο και ο γονιός! Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο παρτυ μου Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........