Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ .....

Θυμάμαι την γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή που μου έλεγε: "Κόρη μου, να μάθεις να προσφέρεις απλόχερα στους άλλους. Να μην τσιγκουνεύσαι. Και να ξέρεις, πως όταν δίνεις κάτι, πάντα κάτι άλλο θα παίρνεις". Φυσικά η γιαγιά μου δεν μιλούσε για αντικείμενα, ούτε για ανταλλακτική τακτική, αλλά για την χαρά της προσφοράς. Για αυτό το συναίσθημα που σε κάνει να χαίρεσαι όταν σταματάς το αυτοκίνητο για να περάσει απέναντι ο πεζός, όταν ανοίγεις την πόρτα για να βγει από το κατάστημα η μαμά με το καρότσι, όταν προσφέρεις ένα μπισκότο στο παιδάκι που παίζει με τα δικά σου παιδιά στο πάρκο, αλλά και όταν διαλέγεις ένα όμορφο δώρο για ένα αγαπημένο πρόσωπο. 

Και ήρθε η γιαγιά και επαληθεύτηκε !!! Πως;;;;; Δεν θέλω να πω τι πρόσφερα εγώ και σε ποιον, δεν έχει σημασία, ήταν κάτι που έκανα με πολύ αγάπη και χαρά και ... με λίγη αγωνία για το αν θα αρέσει !!!

Πριν λίγες μέρες όμως, έκανε διαγωνισμό ο ΚΩΣΤΑΣ στο blog του. Το οποίο θα σας πρότεινα να το επισκεφθείτε, γιατί έχει πολλά να σας πει.... Ξέρετε, από αυτά που όλοι έχουμε σκεφτεί, αλλά δεν τολμάμε να πούμε δυνατά ..... Αυτά που όλοι θέλουμε να ακούσουμε να μας λέει κάποιος, για να βρούμε δύναμη και να πάρουμε αποφάσεις....

Έκανε λοιπόν έναν διαγωνισμό, στον οποίο πήρα μέρος, χωρίς να πιστεύω πως θα κερδίσω, έτσι απλά, για τη συμμετοχή.

Και την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε ένα e-mail που με ενημέρωνε πως ναι, είχα κερδίσει εγώ !!!!  Και την Παρασκευή που μας πέρασε, ήρθε στο γραφείο ο φάκελλος που περίμενα:

Να τι είχε μέσα:


Μια χαρούμενη καρτούλα που ο Κώστας και η γλυκιά Κατερίνα με ευχαριστούσαν για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, ένα υφασμάτινο πουγκάκι με υπέροχο ποτ πουρί που μοσχοβολάει και τώρα βρίσκεται στην ντουλάπα με τα σεντόνια και τις πετσέτες μας, ένα αντηλιακό με aloe vera για να μας προστατεύει τώρα που θα πάμε στην παραλία και ένα βραχιολάκι που ανάλογα την απόχρωση που παίρνει, μας υπενθυμίζει πότε η ηλιακή ακτινοβολία είναι επικίνδυνη και πρέπει να την αποφεύγουμε.
Περιττό να σας πω, πως όταν άνοιξα τον φάκελο, εκτός του ότι μοσχοβόλησε όλο το δωμάτιο, χάρηκα σαν παιδί που του χάρισες ένα διχτάκι με γυάλινους βόλους. Δοκίμασα το αντηλιακό (τι εννοείς ήσουν στο γραφείο και όχι στην παραλία;;;;; εγώ ήθελα να δω πως μυρίζει !!!! και μυρίζει τέλεια !!!!).

Να λοιπόν που η γιαγιά βγήκε αληθινή! Η χαρά που (πιστεύω πως) έδωσα προσφέροντας εκείνο το δωράκι, μου γύρισε πίσω, όταν άνοιξα τον φάκελο και χάζευα τα δικά μου δώρα! 

Κώστα και Κατερίνα, ευχαριστώ πολύ, με κάνατε πολύ χαρούμενη !!!

13 σχόλια:

  1. Όσο κι αν μεγαλώσουμε χαιρόμαστε τα δώρα σαν παιδιά! Αυτό είναι αλήθεια! Περιμένω κι εγώ το δωράκι μου μιας και οι δυο μας ήμασταν οι τυχερές!
    Kathy by antomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι μου τι ωραία και γλυκιά έκπληξη!!
    Τα λόγια της γιαγιάς σου είναι η νοοτροπία ζωής και επαγγέλματός μας με τον Κώστα! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.. Ελπίζω να μη το παράκανα με τα αρωματικά!! :)
    Σ'ευχαριστούμε πάρα μα πάρα πολύ για αυτή την ανάρτηση, να είσαι πάντα τυχερή!!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια..
    Με αυτά που είπες εσύ με έκανες χαρούμενο..
    Να χαρείς το δώρο σου εύχομαι, χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρέσει. Τελικά ποτέ δεν ξέρεις ότι θα έρθει κάποια στιγμή που θα νικήσεις.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται να χάνεις πάντα.

    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι ομορφα δωρακια!!!να τα χαρεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα να είσαι καλότυχη και να σου επιστρέφουν τα καλά που προσφέρεις!!!φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια τα δωράκια! Άντε, έτοιμη για την παραλία είσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τα χαίρεσαι κορίτσι μου και να συνεχίσεις να είσαι γερή και τυχερή, να σκορπίζεις γύρω σου αγάπη και θετική ενέργεια και να σου έρχεται πίσω πολλαπλάσια όπως έλεγε η γιαγιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η γιαγιά σου είχε δίκιο...
    Συγχαρητήρια για τα δωράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο στη γιαγιά (Αναστασία...σωστά?) για τις μοναδικές συμβουλές της!!! Είχε απόλυτο δίκιο. Στη ζωή όλα είναι αντικριστά όπως λέει και η μανούλα μου.
    Τέλεια τα δωράκια σου!!! Θα είσαι η πιο λαμπερή, προφυλαγμένη και όμορφη στην παραλία!!!
    Μπράβο στον Κώστα και την Κατερίνα!!!! Σούπερ οι επιλογές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πράγματι έτσι είναι και καλά κάνεις και μας το θυμίζεις! Τέλεια τα δώρα! Παραλία βρήκες? Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........