Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

To gel !!!

Σίγουρα όσοι έχετε παιδιά, έχετε καταλάβει ότι μεγαλώνουν με την ταχύτητα του ήχου, έτσι δεν είναι; Από την μια μέρα στην άλλη, βλέπεις αλλαγές τόσο στο …. μπόι τους, όσο και στην συμπεριφορά τους, στον τρόπο σκέψης τους, στην ομιλία τους, σε όλα. Και εκεί που κρατάς στα χέρια σου ένα βρεφάκι που εξαρτάται αποκλειστικά από την φροντίδα σου, σιγά – σιγά αυτό μεγαλώνει τόσο που σχεδόν δεν χωράει πια στην αγκαλιά σου, σε φτάνει στο ύψος, γίνεται σχεδόν ανεξάρτητο και … παίρνει αποφάσεις! Όπως π.χ. σου λέει μια ωραία μέρα ότι θέλει να αφήσει μακρυά μαλλιά !


Και συνειδητοποιείς ότι πια δεν είναι αυτό το μικρό ανυπεράσπιστο πλασματάκι για το οποίο έκανες μέχρι τώρα ότι νόμιζες εσύ σωστό, αλλά έχει γίνει πια ένα «μεγάλο» παιδί, που ναι, για κάποια πράγματα ρωτάει την γνώμη σου, ή ζητάει την βοήθεια ή την άδειά σου (ακόμη), αλλά για κάποια άλλα, δεν το κάνει! Όπως π.χ. ανακοινώνει ότι για δεύτερη γλώσσα στο σχολείο θέλει να παρακολουθήσει Γερμανικά και όχι Γαλλικά! Γιατί μεγάλωσε αρκετά κατά τη γνώμη του και ξέρει τι θέλει! Και προσπαθεί να το δείξει σε όλους αυτό, ότι πια δεν είναι κανένα μωρό, ότι μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις συζητήσεις, για όλα τα θέματα, από το πόσο ακριβό είναι το γάλα, μέχρι το θάνατο ενός προσφιλούς προσώπου και να μην το πούμε στην γιαγιά γιατί θα στεναχωρεθεί, 

Και κάνει πράγματα που κάνουν οι «μεγάλοι», πράγματα για τα οποία μέχρι πριν λίγο καιρό δεν έδινε καμία απολύτως σημασία ! Ο γιος μας ας πούμε μέχρι πριν λίγο καιρό δεν έδινε καμία σημασία στην εμφάνισή του. Μα καμία! Αν του έλεγες να ετοιμαστεί για να πάμε βόλτα ή να πάει σχολείο, ήταν ικανός να βγει έξω με τις παντόφλες, ή το φανελάκι, ή με μια μπλούζα εχμμμμ με κάτι τεράστιες λαδιές! Μπορούσε να φορέσει μέχρι και δύο διαφορετικές κάλτσες, δίχως να τον ενδιαφέρει που θα τον έβλεπαν έτσι! Και ποτέ δεν χτένιζε τα μαλλιά του. Ποτέ! Μέχρι πριν ….. μια εβδομάδα!

Που μπήκε στο μπάνιο το πρωί και άργησε λίγο παραπάνω να βγει. Όταν βγήκε, είδα τα μαλλιά του όχι μόνο χτενισμένα, αλλά λουσμένα και με μια πλούσια ποσότητα τζελ !!! 



Και μπήκε και βγήκε στο μπάνιο γύρω στις τρεις φορές για να διορθώσει μια ατίθαση τρίχα που είχε φύγει από την θέση της (μα τι θράσος…)! Και μας άκουσε όλη η γειτονιά όταν η αδερφή του για πλάκα του ακούμπησε τα μαλλιά και του χάλασε, κατά τη γνώμη του, το χτένισμα! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά φόρεσε και καθαρή μπλούζα χωρίς να του το ζητήσω εγώ!

Ε αυτό το σκηνικό πλέον επαναλαμβάνεται κάθε πρωί! Τζελ – χτένισμα – καθαρή μπλούζα! Και τις προάλλες που είχε έρθει ένας φίλος του στο σπίτι, κάτι ψου-ψου τους άκουσα να λένε και να γελάνε. Και η μικρή κάτι μου ξεφούρνισε για ένα κορίτσι και εκείνος κοκκίνισε σαν παπαρούνα!

Επίσης πριν λίγες μέρες μας ρώτησε (πάλι καλά) εάν μπορεί να πηγαίνει μόνος του στο σχολείο και να μην τον συνοδεύουμε εμείς, αλλά όσο πηγαίνει στο δημοτικό δεν τίθεται τέτοιο θέμα, γιατί πρώτον πρέπει να διασχίσει μεγάλη λεωφόρο όπου οι οδηγοί δεν παίρνουν χαμπάρι κι ας περνάνε έξω από σχολεία και δεύτερον, ούτως ή άλλως συνοδεύουμε την μικρή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να προχωράει εκείνος μόνος του μπροστά και εμείς από πίσω παρέα...!!!

Αχ! Η προεφηβεία νομίζω μας χτυπάει την πόρτα….. Νταν..... νταν..... νταν.... (ακούω καμπάνες να βαράνε....)

11 σχόλια:

  1. ερωτας μου μυριζεται..χεχε... πολλα φιλια Μαρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω πω.... πόσο νωρίς και πόσο ωραίο...! Άστο καλέ κι εσύ το παιδί να περπατάει μπροστά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ αυτα τα κοριτσια! Ποσο αλλαζουν εναν αντρα ακομα και αν ειναι μικρος. Χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία όλα αυτά!! Ποσο τα χαιρομαι! :-) :-) (μεχρι να ρθει η σειρα μου!! Χοχοχο) :-P ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωχ! Τα βλέπω να έρχονται οσονούπω και τα δικά μου! Περαστκά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνε ότι δεν ακούς το χτύπημα στην πόρτα!! χιχιχιχχι!!!!
    Εδώ καλέ εμένα, 2 χρονών, και δεν θέλει πλέον να της μαζεύω τα μαλλιά και όταν θέλει θα διαλέξει εκείνη κοκαλάκι!!
    Χαιρετίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους, καιρός ήτανε και για το Βαγγέλη να ξεπεταχτεί σε αισθητικό επίπεδο!!! Πρώτη απ' όλους να ξέρεις εγώ πανηγυρίζω για την απότομη στροφή των 90 μοιρών και βάλε... Ουφ, δόξα Σοι Κύριε, Δόξα Σοι. Τώρα δεν θα προβληματίζομαι όταν θα θέλω να του αγοράσω και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο ρολόϊ ή τσάντα και να ακούω τα σχολιανά μου από μπαμπά, μαμά, γιαγιά και λοιπούς. Επιτέλους, θα αρχίσει να το παίζει και λίγο γκόμενος κι εγώ θα 'μαι από δίπλα να τον σιγοντάρω την προσπάθειά του. Οχι μόνο κούκλος, αλλά σε λίγο θα γίνει και η ντίβα του σχολείου, ο πιο περιζήτητος από όλα τα θηλυκά. Εγώ θα παραμείνω στις επάλξεις να διαβάζω και να ακούω όλες τις ξεκαρδιστικές σκηνές που θα ξετυλίγονται και έχω να σας σκαρώσω κάτι πλάκες, που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας....!!!
    Χα, χα, χα!!!!... Στα 'λεγα εγώ από τηλεφώνου...
    Φιλάκια
    Χριστίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλενάδα μη μου τα λες έτσι απότομα!!! Αμάν αμαν!!!! Αυτά με περιμένουν δηλαδή σε λίγα χρόνια;;;
    Πάντως τόσο όμορφο, ευγενικό και ψηλό αγόρι, σίγουρα καμιά άτιμη το έβαλε στο μάτι και τον έβαλε να βάλει και τζελ! "Αυτή, μέχρι και μουστάκι θα τον βάλει να ξυρίςει!!!"!!! Χα χα χα
    Μαρία μεγαλώνουν τα παιδιά μας!!!!!!!! Έναν οδηγό για εφήβους παρακαλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχαχαχα! Καλώς τα δέχτηκες, Μαράκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έλαααα, γράψε κάτιιιιιι κλικ κλικ κλικ κλικ ........